2019. február 14., csütörtök

Napi remény...14.

A hit cselekedet…


„Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az?" (Jakab 2:15-16,NIV fordítás).

„Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, amikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?Jak. 2:15-16 Károli.

A hit több egy érzésnél. Sokan összetévesztik az érzelmeket és érzéseiket a hittel. Eljárnak a gyülekezetbe, és érzelmileg meghatódnak, fellelkesülnek és biztatva érzik magukat. Mindez viszont távolról sem jelenti azt, hogy hitben járnak!

A Biblia szerint a hit cselekedet, nem csupán érzés. Más szavakkal, a hit nem csupán érzelmesség. Tegyük fel, hogy kimegyek az utcára, és meglátok valakit, aki hajléktalan és koldus. Látszik, hogy ez az ember éhes, fázik, ruházatra és szállásra van szüksége. Nagy hitemről tennék bizonyságot, ha hozzá lépve így szólnék: „Fel a fejjel! Ne aggódj, légy boldog! Érezd jól magad, vedd fel a mosolygós arcodat!"?

Nincs szükség hitre, hogy ezt megtegyük, a hit ugyanis együttérzést szül. A hit így szól: „Bármit megteszek, hogy megállítsam a fájdalmaidat!". A teljes Újszövetségben azt látjuk, hogy az őt követők mind azt mondták, hogy Jézus együtt érzett az emberekkel. Jézus megmutatta, hogy a hit a gyakorlatban mutatkozik meg!

Amikor meglátunk egy szükséget, tennünk kell valamit! Nem elég hamar kibökni, hogy „Majd imádkozok egyet érted!". A Biblia azt mondja, hogy a hitünket a tetteinkben tudjuk megmutatni!

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!