2019. február 17., vasárnap

Napi remény...17.

Kapcsolatokon keresztül ismered fel az elhívásodat…


„Olyanok vagyunk, mint a test különböző részei: minden testrész a testtől mint egésztől nyeri el a funkcióját, nem pedig fordítva […] Mindannyian az ő teste részeként találunk rá az életünk értelmére és szerepünkre. De levágott ujjként vagy lábujjként mit érnénk?”(Róma 12:4-5, The Message fordítás)

„Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” Róma. 12:4-5 Károli.

Csak kapcsolatokon keresztül ismerjük fel, hogy kik vagyunk, és csak közösségben fedezzük fel az igazi identitásunkat.

Egymagad sosem fogsz rájönni arra, hogy ki is vagy valójában. Ezt csak a kapcsolataidban tudod felfedezni, ami azt jelenti, hogy kapcsolatban és közösségben kell lenned másokkal.

Ha emberi kapcsolatok nélkül nőttél volna fel, akkor halvány fogalmad sem lenne arról, hogy ki vagy mi is vagy valójában. Még arról sem tudnál, hogy emberi lény vagy, ugyanis ezt is csak onnan tudod, hogy kapcsolatban vagy másokkal. Az identitásodat tehát kapcsolatokon keresztül fedezed fel.

A Biblia szerint kapcsolatban kell lennünk Isten családjával, vagyis Krisztus Testével: „Olyanok vagyunk, mint a test különböző részei: minden testrész a testtől, mint egésztől nyeri el a funkcióját, nem pedig fordítva […] Mindannyian az ő teste részeként találunk rá az életünk értelmére és szerepünkre. De levágott ujjként vagy lábujjként mit érnénk?” (Róma 12:4-5, The Message fordítás).

„Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” Róma. 12:4-5 Károli.

Ott van például a fülem, amely csak akkor működik, és csak akkor tölti be a szerepét, ha kapcsolódik a testemhez. Ugyan mit érne, ha a földön heverne levágva? Semmit, mert nem hallana semmit.

Ugyanez igaz az orromra és a szemeimre is: ha nem kapcsolódnak a testemhez, akkor mire valók? Használhatatlanok, mert önmagukban nem tudnak illatot érezni vagy látni.

Ugyanígy igaz rád is, hogy ha nem kapcsolódsz az egyházhoz, akkor nem fogod felismerni az életed célját. Nem fogod tudni, mi a szereped és a rendeltetésed. Nem leszel tisztában azzal, hogy mennyit érsz, és nem fogod tudni, mi az életed értelme.

Az értéked, a szereped, a célod és az identitásod Krisztus Testével, az Egyházzal való kapcsolatodban válik nyilvánvalóvá.

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!