2020. április 2., csütörtök

Napi remény...02.

Ideje szembenézni az igazsággal


„Ha azt állítjuk, hogy bűntelenek vagyunk, akkor önmagunkat csapjuk be, és az igazság nincs meg bennünk” 1 Jn 1:8 NIV fordítás.

A bűn mindig magába foglalja az önámítást. Abban a pillanatban, amikor vétkezel, becsapod magad. Ez önámítás, mert azt hiszed, hogy amit csinálsz, jobb eredményt fog produkálni, mint az, amit Isten már kért tőled, hogy megtegyél.

Azért, hogy megállítsd a saját vereséged, abba kell hagynod az önámítást. Őszintén meg kell vizsgálnod az életedet, szembenézni az igazsággal és foglalkozni a problémákkal. Milyen kapcsolatban teszel úgy, mintha nem lenne probléma vagy nem függenél tőle? Miről mondod azt, hogy ez nem nagy ügy?

Akár heroinnal lövöd magad, akár adósságot csinálsz a hitelkártyáddal, akár pornót olvasol, akár vacak regényeket, nem igazán számít. Ezt mind azért teszed, hogy szabadulj a fájdalomtól és a bűntől. Viszont nem fogsz addig meggyógyulni, míg fel nem ismered a problémáid gyökerét.

Nem kell a mélypontra kerülnöd, mielőtt igazán megváltozol. Nem kell a pusztítás, rombolás útján haladnod. Elismerheted a problémáid eredetét, aztán dolgozhatsz rajtuk.

Amikor azt kérdezik: „Mi a legnagyobb probléma, amivel szembesülni szoktál?”, akkor a lelki gondozók újra és újra elmondják: „Az emberek mindig túl sokáig várnak, mire segítséget kérnek. Ekkor már szinte lehetetlen megfordítani a helyzetet.” A legtöbb ember tagadja, hogy problémái lennének, addig várnak, míg túl késő lesz, és emiatt felesleges fájdalmakon mennek keresztül.

A Biblia azt mondja:„Ha azt állítjuk, hogy bűntelenek vagyunk, akkor önmagunkat csapjuk be, és az igazság nincs meg bennünk” 1 Jn 1:8 NIV fordítás.

Milyen kemény kérdéseket kell feltenned magadnak az életedben jelenlévő bűnnel kapcsolatban? Mik azok a figyelmeztető jelek, melyeket figyelmen kívül hagysz?
Ha meg szeretnél gyógyulni, akkor meg kell ismerned a problémáid gyökerét, és szembe kell nézned az igazsággal önmagadról. Ez sosem az egyszerűbb vagy könnyebb út, de mindig ez a helyes módszer.

Isten érted van, és munkálkodik benned. Az ő erejével bármi legyőzhető.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Miképpen akadályoz a büszkeséged abban, hogy a problémáid gyökerét felismerd?
Miért gondoljuk sokszor azt, hogy jobban tudjuk, mint Isten, hogy mi a jó nekünk?
Mit akar Isten, mit tegyél miután szembenéztél az igazsággal, problémáid eredetével?


Rick Warren

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!