2020. április 28., kedd

Napi remény...28.

Élj Isten szerint: mozogj!


"Mi történik, ha Isten szerint élünk? …Kifejlődik egy hajlandóság bennünk arra, hogy ragaszkodjunk dolgokhoz, kifejlődik a szívünkben az érzékenység a könyörületre, és egy meggyőződés, hogy alapvetően szentség járja át a dolgokat és az embereket. Azt vesszük észre magunkon, hogy őszintén elkötelezzük magunkat, hogy nem erőltetjük a magunk útját az életben, és hogy képesek vagyunk bölcsen irányítani az energiáinkat. A törvénykezés képtelen ezt megadni, az csak akadályoz". Galaták 5:22-23 – MSG fordítás.

Gondolkodj csak el a következőn: Isten nem tervezte volna úgy a testedet, hogy szüksége van testmozgásra, ha a testmozgást szánta volna a legfárasztóbb, legunalmasabb dolognak, amit tenned kell.

Isten tudja, hogy mindannyiunkat különbözőképpen formált, ezért a testmozgásnak sokféle formáját is megadta, és mindannyiunk számára van egy olyan, ami számunkra a legjobb.

A legjobb testmozgás számodra az, amit tulajdonképpen azért teszel, mert élvezed. Mit szeretsz csinálni? Milyen testmozgás tetszik neked? Kérd Istent, mutassa meg neked, mi az; és próbáld ki, még akkor is, ha fel kell adnod egy kicsit a kényelmedet!

A Galata 5:22 ezt mondja:Mi történik, ha Isten szerint élünk? … Kifejlődik egy hajlandóság bennünk arra, hogy ragaszkodjunk dolgokhoz, kifejlődik a szívünkben az érzékenység a könyörületre, és egy meggyőződés, hogy alapvetően szentség járja át a dolgokat és az embereket. Azt vesszük észre magunkon, hogy őszintén elkötelezzük magunkat, hogy nem erőltetjük a magunk útját az életben, és hogy képesek vagyunk bölcsen irányítani az energiáinkat. A törvénykezés képtelen ezt megadni, az csak akadályoz.” MSG – fordítás.

Mozogj azért, hogy örülj, és a testmozgás legyen örömteli dolog számodra! Ha úgy gondolsz rá, mint egy fárasztó "muszáj”-ra, eltűnik a motivációd. Ha „bölcsen irányítod energiáidat” és olyan dolgot csinálsz, amit szívesen végzel, akkor azt veszed majd észre, hogy egyre jobb kedvvel csinálod.


Beszéljetek róla:
Milyen testmozgást vagy tevékenységeket szeretsz csinálni, illetve szerettél csinálni, még mielőtt túl elfoglalt lettél?
Mi jut eszedbe, amikor azt hallod, hogy „mozogj, hogy örülj”?
Milyen testmozgást vagy tevékenységet végzel jelenleg, amely az öröm és az egészség felé visz?

Rick warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!