2020. április 14., kedd

Napi remény...14.

A boldogság feltétele az elengedés


"Testvérek, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban." Filippi 3:13-14.

A boldogsághoz tudnod kell elengedni és meg kell tanulnod felejteni. Az aggódás nem változtat semmit a múlton, szóval felejtsd el, amin nem tudsz változtatni, és koncentrálj a jövőre.

"A Filippi 3:13-14 azt mondja: Testvérek, nem gondolom, hogy máris magamhoz ragadtam, de azt igen, hogy elfelejtem, ami mögöttem van, és nekilendülök annak, ami előttem van. Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban."

Az erőd véges. Ezért fáradsz el. Ezért merülsz ki.

Mivel csak véges mennyiségű energiád van, nagyon ajánlom, hogy egy cseppjét se a múltra pazarold. Minden nap arra költsd az erődet, ami az előtted lévő úton vár.

Ez a szokás annyira fontos a boldogsághoz, hogy van három csapda, amiről tudnod kell:

A megbánás csapdája.
El kell engedned azokat a dolgokat, amiket megbántál. Vannak dolgok, amikről azt kívánom, hogy bárcsak máshogy csináltam volna az életben? Természetesen. De nem rágódhatok rajtuk, mert nem tudom megváltoztatni őket. Ne vesztegess érzelmeket bánkódásra.

A neheztelés csapdája.
A haragodhoz való ragaszkodás csak téged bánt. Engedd el! A saját érdekedben meg kell tanulnod megbocsátani. Megérdemlik? Nem. De te megérdemled a megbocsátást Istentől? Nem. Akik megbocsátanak, megbocsáttatnak.

A szokás csapdája.
Minden folyamatosan változik, és ezt nem tudod megállítani. Neked kell eldöntened, hogy ellenállsz és elutasítod a változásokat, vagy boldog leszel. A boldogság választás kérdése.
Az, hogy, hogy, kezeled a változásokat az életben felfedi a lelki érettségedet. Amikor az örökkévalósághoz vagy láncolva, és az vezet, körülötted minden változhat, és választhatod a boldogságot.


Beszéljetek róla:
Mi az a dolog a múltadban, amit el kell engedned ahhoz, hogy a jövődre tudj koncentrálni?
Mit gondolsz, miért olyan nehéz az embereknek megválni a szokásaiktól?
Mit fed fel a változáshoz való hozzáállásod a lelki érettségedről?


Megbocsátás: lehet jól, és rosszul kérni


"Most tehát Isten kijelenti rólunk, hogy nem vagyunk bűnösek az ellene való vétkezésben, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki az Ő jósága által, ingyen elveszi a bűneinket." Róma 3:24 - szabad fordítás.

Amikor megvallod Istennek bűneidet, Ő nem veti azokat a szemedre, hanem eltörli őket.
De a bocsánatkérésnek van jó és rossz módja. Hadd beszéljek erről a rossz módról.

Először is, ne könyörögj. Isten sokkal inkább meg akar neked bocsátani, mint ahogy te akarod bocsánatát kérni. Nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád.

Másodszor, ne alkudozz. Az alkudozással csak ezt mondod: "Istenem, ha megbocsátasz, soha többé nem esek ebbe a bűnbe!" Ha ez a terület egy gyengeséged, akkor vissza fogsz térni ehhez a bűnterülethez órákon, napokon belül. Ne alkudozz Istennel, azt mondva, hogy "Soha többé nem teszem...", mert újra meg fogod tenni.

Harmadszor pedig, ne akard megvesztegetni Istent. A megvesztegetés azt mondja: "Istenem, ha csak ezért az egyért megbocsátasz, akkor én...". Mész minden vasárnap gyülekezetbe. Minden nap olvasni fogod a Bibliát. A tized helyett, 15 százalékot... 20 százalékot fogsz adakozni. Isten nem akarja, és nincs arra szüksége, hogy megvesztegesd.

Nos, akkor mit tegyél?

Ne könyörögj, alkudozz, vagy próbáld megvesztegetni. Csak higgy.

Higgy abban a sok Isten által tett ígéretben, amelyek arról szólnak, hogy ha megvallod a bűneidet, Ő megbocsátja azokat. Pont.

Egy másik nagyszerű ígéret, a Róma 3:24 így szól:"Most tehát Isten kijelenti rólunk, hogy nem vagyunk bűnösek az ellene való vétkezésben, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki az Ő jósága által, ingyen elveszi a bűneinket" Róma 3:24 - Szabad fordítás.

Tudom, hogy néhányan mit gondoltok: "Rick, nem tudod, hogy mit tettem." És igazad van. Nem tudom mit tettél. Nem kell tudnom, hogy mit tettél. De azt elmondhatom neked, hogy nem számít mit tettél.

Isten feléd történő megbocsátása nem azon alapszik, hogy mennyire kicsi bűnt, vagy nagy bűnt követtél el. Nem számít, hogy mit tettél. Ami számít az az, amit Jézus tett érted. A kereszt teljes egészében erről szól. Amikor Jézus azt mondta: "Elvégeztetett", komolyan is gondolta. Elvégeztetett. Az ár kifizettetett. Megbocsátást nyerhetsz ma.

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!