2020. június 1., hétfő

Napi remény...01.

Végezd jól a munkádat és ne hasonlítgass!


"Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." Galata 6:4.

A sátán két módon próbálja ellopni a szolgálat örömét: azzal kísért téged, hogy mások szolgálatához hasonlítsd a magadét, vagy azáltal, hogy a szolgálatod alkalmazkodjon másokéhoz. Mindkettő halálos csapda és eltérít attól, hogy Istennek tetsző módon szolgálj. A Biblia figyelmeztet bennünket arra, hogy sose hasonlítsuk magunkat másokhoz:"Végezd jól a saját munkádat, és aztán lesz valamid, amire büszke lehetsz. De ne hasonlítsd magad másokhoz." Galata 6:4.

Két oka van annak, hogy miért ne hasonlítsd az ALKAT-odat, a szolgálatodat és a szolgálati eredményeidet bárki máshoz:

Először is, mert mindig fogsz találni valakit, aki úgy tűnik, hogy sokkal jobban végzi a szolgálatot nálad, és ez elcsüggeszthet.

Másodszor pedig mindig találhatsz olyan személyt, akihez képest hatékonyabb munkát végzel, és ez büszkeséggel tölthet el.

Mindkét hozzáállás elvonhat téged a szolgálattól és elrabolhatja az örömödet.

Pál ostobaságnak tartja, ha másokhoz hasonlítjuk magunkat. Ezt mondja: "Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik magukat ajánlják, mert azok nem járnak el okosan, hiszen önmagukat magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják. " 2 Korinthus 10:12, Új Rev. Károli. Az üzenet ez: ebben az egész összehasonlításban, minősítésben és versengésben eléggé eltévesztik a lényeget.
Meglátod, hogy azok az emberek, akik nem értik az ALKAT-odat a szolgálatra nézve, kritizálni fognak és megpróbálnak rávenni arra, hogy összehasonlítsd a szolgálatodat azzal, amit szerintük tenni kellene. Kerüld el őket!

Pálnak gyakran kellett olyan kritikákkal foglalkoznia, amelyek szolgálatának félreértéséből vagy rágalmazásából eredtek. A válasza mindig ugyanaz volt: kerüld az összehasonlítgatást, utasítsd el a túlzásokat, és csak Isten dicséretét keresd. Az egyik oka annak, hogy Isten olyan nagyszerűen használta Pált, az az volt, hogy visszautasította, hogy eltérítse őt a kritika, szolgálatának másokéhoz való hasonlítása vagy, hogy hiábavaló vitákba keveredjen.

John Bunyan A zarándok útja című könyvében ezt mondja: "Ha gyümölcstelen az életem, nem számít, hogy kitől kapok dicséretet, de amikor gyümölcsöző az életem, akkor nem fontos, hogy ki kritizál."


Beszéljetek róla:
Úgy érzed, hogy a szolgálatod lassan terem gyümölcsöt vagy ez sok időbe kerül? Kérj Istentől kitartást és bölcsességet, hogy azt tedd, amit Ő szeretne!

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!