2020. június 27., szombat

Napi remény...27.

Ismerkedj meg jobban Istennel!


"Mert az én határozott célom az, hogy folyamatosan mélyebben és bensőségesebben ismerjem meg őt és még erősebben és tisztábban felfogjam, felismerjem és megértsem személyiségének csodáit. Filippi 3:10. AMP ford. )

Istennel való kapcsolatra lettél teremtve, és ha azt gondolod, hogy örömteli életet élhetsz anélkül, hogy Őt jobban megismernéd: becsapod magadat. A boldogságot abban találod, ha Istent napról napra egy kicsit jobban megismered. Pál felfedezte ezt. Azt mondja a Filippi 3:10-ben: "Mert az én határozott célom az, hogy folyamatosan mélyebben és bensőségesebben ismerjem meg őt és még erősebben és tisztábban felfogjam, felismerjem és megértsem személyiségének csodáit. Filippi 3:10. AMP ford.

Különbség van aközött, hogy tudunk valakiről vagy ismerünk valakit. Többet tudok Justin Bieber-ről és Kim Kardashian-ról, mint amennyit szeretnék, de nem igazán ismerem őket. Ismerem a feleségemet, ismerem a gyermekeimet, mert időt töltök velük. Kapcsolatban vagyok velük. Pál mély és belsőséges kapcsolatra tett szert Istennel, mert kapcsolata volt vele és vette a fáradságot valamint az időt, hogy jobban megismerje őt.

Nem véletlenül ismerjük meg Istent: ez egy elhatározott cél. Olyan dolog, amivel kapcsolatban neked kell tenni valamit. Be kell fektetned az idődet. Sokszor azonban túlságosan elfoglaltak leszünk, és az elfoglaltság tönkreteszi a kapcsolatainkat. Tönkreteszi a kapcsolatodat a családoddal és tönkreteszi a kapcsolatodat Istennel is.

Ahhoz, hogy megismerd Jézust, időt kell tölteni vele. Ha időt szeretnél tölteni vele, időt kell szánnod rá! Próbálj külön tíz-tizenöt percet Istenre figyelve tölteni reggel, ügyelve rá, hogy az elméd ne legyen elfoglalva mással. Csak légy csendben, és ez meghozza a világodban a változást.


Beszéljetek róla:
mi az, amit minden nap legalább 15 percig csinálsz, és ami fontosabb, mint az Isten eltöltött idő?
miként kell az időbeosztásodon változtatni ahhoz, hogy időt tudj tölteni Istennel?
mik azok a figyelemelterelő dolgok, melyek megakadályozzák, hogy Istennel időt tölts?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!