2018. április 14., szombat

Napi remény...102.

A változáshoz szükség van a közösségre...


„Ahogyan a testünknek is megvannak a maga részei és minden résznek megvan a maga feladata, úgy van ez Krisztus testével is. Egy testnek vagyunk a részei, és mindannyian összetartozunk.” (Róma 12:4-5, NLT fordítás, második kiadás)

„Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” (Róma 12:4-5) Károli.


Egyedül nem fogod tudni véghezvinni azokat a változásokat, amikre szükséged van, amiket meg akarsz tenni, amiket meg szeretnél tenni, amiket tervezel megtenni vagy amikre vágysz, hogy megtörténjenek. Ha megtudnád, akkor megtennéd. De nem tudod, ezért nem fogod megtenni.

A Bibliában, Róma 12:4-5-ben azt olvassuk, hogy „Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.” (Róma 12:4-5) Károli.

Isten úgy szerkesztette össze az univerzumot, hogy szükségünk van egymásra. Nekem szükségem van rád, neked pedig rám. Az „egymás” kifejezést 58 alkalommal használja az Újszövetség: szeressétek egymást, gondoskodjatok egymásról, bátorítsátok egymást, támogassátok egymást, imádkozzatok egymásért, üdvözöljétek egymást, osszátok meg egymás között. Isten sosem akarta, hogy egy magányos lovasként utazd át az életedet. Még a magányos lovasnak is ott volt Tonto! (Tonto a Magányos lovas című film egy kitalált bennszülött indián alakja – a fordító.) Nem arra lettél teremtve, hogy egyedül éld végig az életedet. Ha házas vagy, ha nem, ez nem számít – szükséged van egy lelki családra, egy kis közösség részese kell, hogy legyél.

Neked szükséged van rám, nekem szükséged van rád. Szükséged van a körülötted lévő emberekre, és nekik is rád. Mind összetartozunk.

Számos olyan önsegítő könyv van, ami megmondja neked, hogy mit tegyél, azonban ezek nem látnak el két olyan dologgal, amikre a Biblia szerint szükséged van: Isten hatalma és a közösség. Ezek azok, amikre valóban szükséged van a változáshoz. A változáshoz szükség van a közösségre.

A Saddleback gyülekezetben sokféle háttérrel rendelkező ember megfordul. 65 nyelven beszélünk a gyülekezetünkben, nagyon sokféle vallási és etnikai hovatartozású, nemzetiségű tagunk van.

Ami közös bennünk, az az Isten iránt érzett szeretetünk. Ez egyesít minket és segít abban, hogy kisegítsük egymás.

A Galata 3:28-ben azt olvassuk, hogy „Krisztusban nincs különbség zsidó és görög között, rabszolga és szabad között, férfi és nő között. Mindannyian ugyanazok vagytok Krisztus Jézusban!” (NIV fordítás)

„Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Gal. 3:28) Károli.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!