2018. április 11., szerda

Napi remény...99.


Ha meg akarod változtatni az életed, kezd a testeddel!


„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12,1)

„Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.” (Róma 12:1) Károli.

Hogy bármilyen változás történjen az életed bármelyik területén, legyen az pénzügyi, hivatásbeli, oktatásbeli, szellemi vagy kapcsolati, a fizikai változással kell kezdened.

Miért? Mert a tested hatással van a viselkedésedre. Az izmaid hatással vannak a hangulatodra és a motiváltságodra. A fizikai valód hatással van a lelkire.

A Róma 12,1 ezt mondja: „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12,1).

Az a gond az élő áldozattal, hogy le tud mászni az oltárról! Állandóan ezt csináljuk. Felajánljuk önmagunkat Istennek, utána meg visszavesszük magunkat. Ez nem egy egyszer s mindenkorra szóló ajánlat, hanem meg kell tennünk négyszer, ötször, vagy talán tízszer is naponta!

Tehát mi a te igazi, élő és szent áldozatod? A Biblia három dolgot említ, ami által dicsőíteni tudjuk Istent a testünkkel:

Tisztítsd meg a tested! A Biblia azt írja a 2Kor 7,1-ben: „Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket."

„Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket.” (2 Kor. 7:1) Károli.

Úgy tisztítod meg a testedet, hogy kontrollálod, hogy mi kerül be az elmédbe azáltal, hogy mit nézel és hallgatsz; hogy figyelsz arra, mit eszel és iszol.

Törődj a testeddel! Az Efézus 5,29-ben ez áll: „Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat." Ha formában tartod a testedet, Istent magasztalod!

„Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is az egyházat;(Ef. 5:29) Károli.

Kontrolláld a tested! „Mindegyikőtöknek meg kell tanulnia kontrollálni saját testét olyan módon, ami szent és tiszta." (1Thessz 4,4 NIV fordítás).

„Hogy mindenitek szentségben és tisztességben tudja bírni a maga edényét,” (1 Thessz 4:4) Károli.

Kontrolláld a tested, hogy ne a tested irányítson téged! Nem mondhatod, hogy "nem tehetek róla!"

Bármilyen változást szeretnél az életedben, energiára lesz szükséged. Hogy meglegyen az energiád a céljaid eléréséhez, a változásnak a testeddel kell kezdődnie!



Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!