2018. április 28., szombat

Napi remény...116.

Nem kell elfelejtened...



"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." Róma 8:28

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javokra van, mint akik az ő végzése szerint hivatalosak.” (Róma 8:28) Károli.


Számtalanszor hallottuk a mondást: "Bocsáss meg, és felejtsd el". Csupán egy baj van ezzel; mégpedig az, hogy lehetetlen! Egy sérelmet nem igazán lehet elfelejteni. Sőt, a felejtéssel próbálkozni sincs értelme; mert amikor megpróbálod, arra a bizonyos dologra fókuszálsz, amit el akarsz felejteni.

Isten nem azt akarja, hogy elfelejtsd a dolgot, hanem azt, hogy bízz Benne, és figyeld meg, hogyan tud belőle jót kihozni. Ez sokkal fontosabb, mint elfelejteni, mert ilyenkor megköszönheted Istennek azt a jót, amit kihozott az adott dologból. Nem tudod megköszönni Istennek azokat a dolgokat, amiket elfelejtettél.

A Róma 8:28 ezt mondja: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott."

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javokra van, mint akik az ő végzése szerint hivatalosak.” (Róma 8:28) Károli.

Nem azt mondja az Ige, hogy minden dolog jó, mert ez nem igaz. A rák nem jó. A betegség nem jó. A válás nem jó. A háború nem jó. A nemi erőszak és a bántalmazás nem jó. Nagyon sok dolog van az életben, ami bűn és gonoszság. Nem minden Isten akarata, ami a világban történik.

De Isten azt mondja, hogy a rosszból jót hoz ki, ha bízunk benne. Amikor odamész hozzá és azt mondod: "Istenem, odaadom neked az életem összes területét", akkor Isten az életed minden részét békességgel tölti meg. Isten békességet teremt a szívedben, és ha nem is érted, miért történt az a bizonyos sérelem, meg tudsz bocsátani, mert Isten a fájdalmat jóra fogja fordítani.

Nem kell elfelejtened a rossz dolgokat, amiket elkövettek ellened. Akkor sem fog menni, hogy ha megpróbálod! Isten azt mondja, hogy nem felejtened, hanem megbocsátanod kell, és megfigyelni, hogyan hoz ki jót belőle.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!