2018. április 17., kedd

Napi remény...105.

Isten használati útmutatót adott a testedhez



„Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked.”  (Példabeszédek 3,1b-2 NIV fordítás)

És az én parancsolatimat megőrizze a te elméd; Mert napoknak hosszú voltát, és sok esztendős életet, és békességet hoznak néked bőven.” (Péld. 3:1b-2) Károli.

Ha volna olyan orvosságom, mely bizonyítottan évekkel hosszabbítaná meg az életed, valószínűleg sokat adnál érte. De mit szólnál, ha azt mondanám, hogy keresztényként már kezedben van a hosszú élet titkának kulcsa, méghozzá ingyen?

Isten az ő igéjében, a Bibliában lefektette az egészségmegőrzés valamennyi alapelvét. A Biblia a Teremtő útmutatása arra vonatkozóan, hogyan tartsuk karban testünket. Ahogy Dávid mondja: „Uram, te alkottad testemet; most adj bölcsességet, hogy megtarthassam törvényeidet.” (Zsoltárok 119,73 TLB fordítás).

„A te kezeid teremtettek és erősítettek meg engem; oktass, hogy megtanuljam parancsolataidat.” (Zsolt. 119:73) Károli.

Az 5 Mózesben pedig így szól: „Ezek az intelmek nem üres szavak – az életedet jelentik! Ha engedelmesen követed őket, hosszú életnek örvendesz majd a földön.” (5 Mózes 32,47a NLT fordítás, második kiadás).

Mert nem hiábavaló íge ez néktek; hanem ez a ti életetek, és ez íge által hosszabbítjátok meg napjaitokat azon a földön,”(5 Móz. 32:47a) Károli.

Isten ezt ígéri: „Ha úgy jársz el az egészséged érdekében, ahogy azt én mondom neked, akkor hosszú életnek örvendesz majd.”

Mai fő igeversünk intelme: „Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked.” (Példabeszédek 3,1b-2a NIV fordítás).

„És az én parancsolatimat megőrizze a te elméd; Mert napoknak hosszú voltát, és sok esztendős életet,” (Péld. 3:1b-2a) Károli.

Emeljünk ki néhányat e parancsolatok közül: „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj; Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat; féljed az Urat, és kerüld a rosszat. Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak. Tiszteld az Urat vagyonodból és egész termésed zsengéjéből; akkor bőségesen megtelnek csűrjeid.” (Példabeszédek 3,5-10a).

„Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te útaidban megismerd őt; akkor ő igazgatja a te útaidat. Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól. Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontaidnak. Tiszteld az Urat a te marhádból, a te egész jövedelmed zsengéjéből. Ekképpen megtelnek a te csűreid elégséggel,” (Péld. 3:5-10a) Károli.

Ezek az intelmek rávilágítanak néhány olyan tényezőre, melyeken bizonyára még nem tűnődtél el, pedig ami egészségesen tart, az nem más, mint a nyugalom, a bizalom Istenben, a becsületesség, az alázat és a nagylelkűség. Ezek a dolgok segítenek hozzá, hogy jobb legyen az egészséged, mert fizikai állapotodra befolyással van a lelki egészséged.

A mai napon szánj egy kis időt a Példabeszédek 3,1-10 igeversein való elmélkedésre, és kérd Istent, mutassa meg neked, hogyan léphetnél előbbre nyugalom, bizalom, tisztesség alázat és nagylelkűség terén.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!