2018. április 21., szombat

Napi remény...109.


Az aduász: a döntéseid...


“Isten tudta, hogy mit tesz a kezdetek kezdetétől. Eldöntötte a kezdetektől, hogy a Fiához hasonló módon alakítja azok életét, akik szeretik őt. A Fiú áll a helyreállított emberiség első helyén. Látjuk az életünk eredeti és elkészített formáját benne.” (Róma 8,29 MSG fordítás)

„Mert akiket eleve ismert, eleve el is rendelte, hogy azok az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek, hogy ő legyen elsőszülött sok atyafi között.” (Róma 8:29) Károli.

Csodálatosan összetett vagy (Zsoltárok 139, 14).

„Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél. Csodálatosak a te cselekedeteid! és jól tudja ezt az én lelkem.” (Zsolt. 139:14) Károli.

Ahhoz, hogy betöltsd Isten akaratát az életedre, végig kell nézned az életed minden dimenzióját és meg kell értened az öt tényezőt, ami befolyásolja a személyiséged. Beszéltünk az elmúlt pár napban arról, hogy a kémiánk, a kapcsolataink, a körülményeink és a tudatunk hogyan befolyásolják az énünket.

Ha ezt a személyiségedet befolyásoló öt tényezőt úgy nézed, mint öt lapot egy pókerjátékban, akkor az ötödik tényező lenne az aduászod. Miért? Mert az ötödik lap, illetve tényező a döntéseid, ami befolyásolja az összes többi kártyádat. Talán nem volt beleszólásod abba, hogy milyen kártyákat osztottak neked, de felhasználhatod az aduászodat, vagyis a döntéseidet, hogy változtass az életeden.

A Biblia azt mondja, hogy Isten a saját képmására teremtett minket. Az állatokat Isten nem a saját képmására teremtette. A kutyáknak például vannak ösztöneik, de nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között. Az elefántoknak nincs erkölcsi érzékük. De te választhatsz jó és rossz között. A szabad akarat az ember legnagyobb áldása és egyben a legnagyobb átka is, mert hajlamosak vagyunk arra, hogy rossz döntéseket hozzunk, amivel ártunk magunknak és a körülöttünk élőknek is.

Az aduász meg tudja változtatni a neked osztott többi kártya színét vagy számát. Nem volt beleszólásod abba, hogy milyen a kémiád, de van döntési szabadságod azzal kapcsolatban, hogy mit kezdesz a testeddel. Nem biztos, hogy megválaszthattad az emberi kapcsolataidat, de alakíthatsz ki újakat, és helyrehozhatod vagy építheted a már meglévőket. Te döntöd el, hogy hogyan reagálsz a körülményeidre, és dönthetsz úgy, hogy nem hiszed el többé azokat a negatív vagy rossz dolgokat, amiket az emberek mondanak neked.

A személyiségedet a döntéseid formálják. Milyen döntést fogsz ma hozni, ami pozitívan befolyásolja majd az életed hátralévő részét?



ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!