2019. március 12., kedd

Napi remény...12.

Mit gondol rólad Isten?


„A hegyek és a dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg."(Ézsaiás 54:10, GNT fordítás)

„Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad.” Ézs. 54:10 Károli.


Ha nem érzed Isten szeretetét, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni másokat sem igazán szeretni. Lehetetlen ugyanis szeretetben élni a mindennapokban, ha valójában nem érted, és nem tudod felidézni magadban, hogy mennyire szeret téged Isten.

Minden áldott nap emlékeztetned kell magad arra, amit Ő gondol rólad – ahelyett, hogy mások véleményével foglalkoznál. Továbbá, ne arra koncentrálj, hogy te hogyan vélekedsz önmagadról, és így megszabadulsz a félelmeidtől.

Engedd meg, hogy felsoroljak négyet Isten veled kapcsolatos gondolatai közül azért, hogy emlékeztessenek téged arra, honnan ered a mások szeretetére való képességed.

1. Teljesen elfogadott vagy.

Az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy megpróbáljuk megnyerni szüleink es kortársaink elfogadását, akiket tisztelünk vagy irígylünk– s bizony időnként olyan emberek elismerésére is vágyunk, akikről nem tudunk semmit. Neked viszont fel kell ismerned, hogy Isten már végleg elrendezte az elfogadás kérdését. „Jézus elfogadhatóvá tett bennünket Isten számára” (Titusz 3:7, CEV fordítás).

„Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint.” Tit. 3:7 Károli.

Amit Jézus tett a kereszten, az teljesen elfogadhatóvá tett téged Isten előtt – attól függetlenül, hogy mit tettél, vagy mit fogsz tenni ezután.

2. Isten feltétel nélkül szeret.

Ő nem mond olyasmit, hogy: „Szeretlek, ha …” vagy „Szeretlek, mert …”. Ehelyett így szól hozzád: „Szeretlek – és kész!” Nem tudod Őt megakadályozni abban, hogy szeressen, mert a szeretetének alapja nem az, amit teszel, hanem az, amilyen Ő maga.

Az Ézsaiás 54:10 szerint: „A hegyek és dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg.”(GNT fordítás).

„Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad.” Ézs. 54:10 Károli.

3. Minden bűnödet megbocsájtotta.

Mivel Jézus meghalt a kereszten és az életét adta fizetségül a bűneidért, ezért amint elfogadod a megbocsátás ajándékát, teljes megbocsátásban van részed. A Róma 8:1 szerint „Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak” (NLT fordítás).

„Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.” Róma. 8:1 Károli.

4. Hihetetlenül értékes vagy Isten számára.

Két okból lehet értékes valami: a személy miatt, aki birtokolja, illetve amiatt, hogy mennyit hajlandó valaki fizetni érte.

Isten gyermeke vagy „akit Krisztus megvásárolt, és akiért fizetett” (1 Korintus 7:23, TLB fordítás).

„Áron vétettetek meg, ne legyetek embereknek szolgái.” 1Kor.7:23 Károli.

Jézus Krisztus az életével fizetett érted. Ennyire értékes vagy!

Amikor visszaemlékszel arra, hogy elfogadott és szeretett vagy, hogy minden bűnöd megbocsájtatott, és hogy az univerzum Teremtőjének szemében értékes vagy, akkor sokkal jobban ki tudod majd mutatni ezt a szeretetet mások felé is. Ezen kívül mélyebb kapcsolatokat is ki tudsz majd alakítani.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!