2019. március 31., vasárnap

Napi remény...31.

Kapcsolatok helyreállítása: Hatástalanítsd a haragot beismeréssel…


"Előbb szabadulj meg a gerendától a saját szemedben; ezután elég jól fogsz látni ahhoz, hogy a barátod szemében lévő szálkával foglalkozz." (Máté 7:5, NLT fordítás).

„Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!” Mt. 7:5 Károli.


A negyedik bibliai lépés egy kapcsolat helyreállítása felé az, hogy elismered a te részedet a konfliktusban.

Ha komolyan gondolod, hogy helyre szeretnél állítani egy kapcsolatot, akkor kezdd azzal, hogy elismered a saját hibáid vagy bűnöd. Jézus azt mondta, hogy van egy mód arra, hogy tisztábban lássuk a helyzetet: "Előbb szabadulj meg a gerendától a saját szemedben; ezután elég jól fogsz látni ahhoz, hogy a barátod szemében lévő szálkával foglalkozz." (Máté 7:5 NLT fordítás).

„Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!” Mt. 7:5 Károli.

Mivel mindannyiunknak vannak vakfoltjai, néha még akár egy harmadik felet is érdemes megkérned, hogy segítsen, értékelni a tetteidet mielőtt találkoznál azzal a személlyel, akivel konfliktusod van.

Kérdezd meg Istent is, hogy ez a probléma mekkora részben a te hibád. Kérdezd meg, 'Én vagyok a hibás? Én látom rosszul a dolgokat, vagy érzéketlen, esetleg éppen túl érzékeny vagyok?'. A Biblia azt mondja, "Ha azt állítjuk, hogy nincs bennünk bűn, csupán magunkat csapjuk be." (1 János 1:8, MSG fordítás).

"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk." 1Jn. 1:8 Károli.

A beismerés egy nagyon erős eszköze a kibékülésnek. Gyakran az, ahogy a konfliktust kezeljük, nagyobb fájdalmat okoz, mint az eredeti probléma. De amikor azzal kezded, hogy alázatosan beismered a hibádat, az hatástalanítja a másik ember dühét és elejét veszi a támadásának, ugyanis ő valószínűleg arra számít, hogy megpróbálod majd magad megvédeni.

Ne keress mentséget és ne hárítsd másra a felelősséget. Őszintén ismerd el a te részedet a konfliktusból. Vállald a felelősséget a hibáidért, és kérd a másikat, hogy bocsásson meg neked.

Rick Warren,

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!