2019. március 24., vasárnap

Napi remény...24.


Három dolog, amire szükséged van céljaid elérésében…


„Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását." (Péld 16:9).

A Példabeszédek könyve 16:9 versében azt olvassuk, hogy „Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását.”.

„Az embernek elméje gondolja meg az ő útát; de az Úr igazgatja annak járását.Péld 16:9 Károli.

Miközben megtervezed, hogy akarod élni az életed, jó tudnod, hogy csak Isten adhatja az erőt és az energiát a valódi változáshoz. Kérdezheted, miért? Azért, mert három dologgal mindenképp rendelkezned kell, hogy elérd céljaidat és az életed megváltozzon.

Isten Szentlelkének erejére van szükséged.
Azokhoz a dolgokhoz, amiket saját erődből nem tudsz megtenni, a Szentlélek erejére van szükséged. Ez az Isten erején múlik. Erődön felül nem, csak felülről jövő erővel bírhatod le.

Zakariás próféta könyve 4:6 szerint „Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel! - mondja a Seregek Ura.".

„És felele, és szóla nékem, mondván: Az Úrnak beszéde ez Zorobábelhez, mondván: Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel! azt mondja a Seregeknek Ura. Zak. 4:6 Károli.

Isten igéjének az útmutatására van szükséged.
A Biblia az életed használati utasítása. Minél többet olvasod, tanulmányozod, jegyzel meg belőle és elmélkedsz rajta; annál teljesebb és boldogabb életet élsz.

Amikor Józsué megkapta a lehetőséget, hogy bevonuljon az Ígéret Földjére – az élete céljának beteljesülése – Isten ezekkel a szavakkal látta el: „Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz.” (Józs 1:8).

„El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.” Józs. 1:8 Károli.

Istenben hívő társakra van szükséged.
Egyedül nem fogod tudni elérni céljaidat. Társaság nélkül nem válnak valóra. A tömeg nem tud segíteni, de a kis csoport igen. Ők tudják, mikor vagy beteg, mikor van szükséged támaszra, mikor kell pihenned. Megoszthatod velük a céljaid, örömöd és bánatod; együtt örülnek veled és biztatnak, hogy folytasd. Mindezekre szükséged lesz, amikor helyes célokat tűzöl ki, és teljes elkötelezettséggel dolgozol értük.

A Prédikátor könyve 4:12 versében azt olvassuk, hogy: „Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.”

„Ha az egyiket megtámadja is valaki, ketten ellene állhatnak annak; és a hármas kötél nem hamar szakad el.” Préd. 4:12 Károli.

Rick Warren,

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!