2020. február 9., vasárnap

Napi remény...09.

Nem vagy lelki árva


„Isten, eledelt adott azoknak, akik bíznak benne; soha nem felejti el ígéreteit” Zsolt 111:5 TLB fordítás.

Gyerekként gyakran megyünk a szüleinkhez, amikor pénzre van szükségünk. Ha ez előfordult veled gyerekként, valószínűleg nem csodálkoztál azon, hogy anyádnak vagy apádnak honnan volt pénze. Csak tudtad, hogy ez az ő feladatuk. A szülők keresik a pénzt, a gyerekek elköltik.

Sok ember úgy viselkedik, mint a lelki árvák, és elfelejtik, hogy van mennyei Atyjuk:„Mennyei Atyátok már tökéletesen jól tudja, hogy szükségetek van [ételre és ruhára], és ő meg fogja adni nektek ezeket, ha az életetekben neki adjátok az első helyet, és úgy éltek, ahogy ő akarja azt” Mt 6:32–33 TLB.

Az embereken kívül egyetlen teremtmény sem aggódik. Az összes többi bízik a Teremtőben, hogy gondoskodik a szükségleteiről.
Az aggodalom valójában csak az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz, ateistaként viselkedsz. Azt mondod: „Minden rajtam múlik.” Az aggodalom, figyelmeztető jele annak, hogy kételkedsz Isten szeretetében.

A 111. zsoltár 5. verse azt mondja:„[Isten] eledelt adott azoknak, akik bíznak benne; soha nem felejti el ígéreteit” TLB fordítás. A Biblia azt mondja nekünk, hogy Isten elküldte Jézus Krisztust, hogy meghaljon érted a kereszten, hogy megfizessen a megváltásodért. Ha Isten eléggé szeret téged ahhoz, hogy elküldte saját fiát, hogy meghaljon érted, nem szeret-e annyira, hogy gondoskodjon a számláidról? Ha megoldotta a legnagyobb problémádat azzal, hogy megváltott téged, ehhez képest nem tűnik minden más probléma jelentéktelennek?

Itt a lényeg: elhiszed-e Istennek, hogy megteszi azt, amit mond? Megígérte, hogy megadja neked azt, amire szükséged van, ha az életedben az első helyre őt teszed. Hiszel-e eléggé benne ahhoz, hogy hited bizonyítékaként megtedd azt, amit mond, hogy tenned kell?

A 34. zsoltár arról szól, hogy megszabadulunk a félelmeinktől, amikor az Urat keressük. Amikor félelmeid vannak a pénzügyeid kapcsán, az azért van, mert elfelejtetted, kicsoda Isten, és mit ígért, hogy megtesz.

Ha komolyan gondolod, hogy megszabadulj a pénzügyi félelmektől, akkor nap, mint nap döntéseket kell hoznod arról, hogy engedelmeskedsz Istennek, és bízol abban, hogy gondoskodik rólad. Ő ezt elrendezte. Most arra vár, hogy kövesd az ígéretének feltételét, és keresd őt elsőként a pénzügyeidben.

Rick Warren

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!