2020. február 16., vasárnap

Napi remény...16.

A kitartó szeretet kegyelmes


„Legyetek mindig alázatosak és szelídek! Legyetek türelmesek egymással, tűrjétek el egymás hibáit a szeretetetek miatt!” Ef 4:2 NLT fordítás.

Egyetlen emberi kapcsolat sem tarthat sokáig kegyelem, megbocsátás, irgalom és könyörület nélkül. Meg kell, tanulod elviselni embereket. Tudnod kell elengedni dolgokat.

A Biblia azt mondja: A szeretet mindent türelmesen elfogad” 1 Kor 13:7 NCV fordítás. Az eredeti görög szövegben itt az áll, hogy „tetővel fedett”. Vennél egy házat tető nélkül? Bizonyára nem. Nem lenne védelmed a szél és az eső ellen. Egy tető befedi és megvédi a házadat.

Ehhez hasonlóan a bibliai szeretet befedi a kapcsolataidat, és engedi, hogy a dolgok leperegjenek róla. A kegyelem nem tartja számon a másik ember hibáit. Szükséged van egy "tetőre" a kapcsolataidban, mert mi emberek, könnyen megsebződünk, és szükségünk van az olyan szeretetre, amely kegyelmet tud adni.

Miért nélkülözhetetlen a kegyelem a kapcsolatokban?

A Biblia azt mondja Pál rómaiakhoz szóló levelének 3. fejezete 10. versében, hogy senki sem tud mindig helyesen cselekedni. Senkinek sincs mindig 100%-ban igaza. Egy kapcsolatért mindig két ember, felelős. Egy nézeteltéréshez mindig két ember szükséges.

Meg kell tanulnunk kiárasztani kegyelmünket egymásra, mert a megbocsátás kétirányú utca. Nem kaphatjuk meg azt, amit nem vagyunk hajlandóak odaadni másoknak.

Erős kapcsolatokat tudsz építeni, ha úgy viselkedsz az emberekkel, ahogyan Isten törődik veled. Pál a rómaiakhoz írt levelének 15. fejezetében, a 7. versben azt mondja: Fogadjátok el egymást, ahogy Krisztus elfogadott benneteket” NLT fordítás. Amikor olyannak fogadod el az embereket, amilyenek, és a szeretet kedvéért elfelejted hibáikat, akkor kimutatod kegyelmedet.

Rick Warren

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!