2020. február 26., szerda

Napi remény...26.

Mit jelent nekünk a szeretet?


„A szeretet nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik” 1 Kor 13:6–8.

Az egyik hősöm Dr. E.V. Hill, aki a Los Angeles-i Mount Zion misszionárius baptista gyülekezetnek a pásztora volt. Istennek egyik félelmetes embere volt és egy intellektuális elme. Őszinte ember volt, aki nem félt nevén nevezni a dolgokat. Szolgálata idején számtalanszor kiállt az igazságért Los Angeles belvárosában, és állandó halálos fenyegetésekkel szembesült. Aztán mondott valamit egyik vasárnap reggel, mégpedig azt, hogy megfenyegették, és hogy jövő héten bombatámadás fogja érni; ezt nagyon komolyan vette. Azon a héten, egyik nap, amikor hazament, látta, hogy az autója nincs otthon. Azonnal arra gondolt, hogy valaki vagy ellopta, vagy babráltak vele és bombát helyeztek el benne. Leült a lépcsőre és nagyon aggódni kezdett. Harminc perccel később, a felesége, aki teljes tudatában volt a fenyegetésnek, begurult az autóval.

„Mi a fenét, csinálsz?” – üvöltötte, megrémülve hogy mekkora kockázatot vállalt az asszony. A felesége ezt mondta: „Gondolkodnom kellett. Ennek a közösségnek jobban szüksége van rád, mint rám. Ha elkötik az autót, hogy felrobbantsák, azt akartam, hogy én üljek benne, és ne te.” Dr. Hill a következőt mondta: „Mindig tudtam, hogy a feleségem szeret engem, de akkor értettem meg igazán, hogy miről is szól a szeretet.”

A Dr. és a felesége tudták, hogy a szeretet nem valami olyan dolog, amit érezni kell; nem is valami, amit mondani kell; hanem valami, amit meg kell tenni. Nézd csak meg az Igében a cselekvésre szólító igéket. A szeretet örül, elfedez, hisz, remél és eltűr. Ezek mind olyan dolgok, melyeket meg kell cselekedni. A szeretet nem csupán beszédből és szövegelésből áll. A szeretet minden nap egy választás arra nézve, hogy azt tegyük másokkal, amit Isten is tett értünk.

Nem kell azon tűnődnöd, hogy mit jelent szeretni. Isten világosan megmutatta nekünk, hogy mit tesz a szeretet, és a szeretet legnagyszerűbb példáját adta elénk, akkor, amikor Jézus meghalt éltünk a kereszten

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Kik azok az emberek az életedben, akiket a legkönnyebb szeretni? És kik azok, akiket nehéz?
Hogyan tudnál – Jézushoz hasonlóan –, jobban szeretni?
Nehéz mindig tenni valamit, mert vétkezünk is. Mit gondolsz, hogy a Biblia miért mondja, hogy mindig, mindent tegyünk meg, ahogy az 1 Kor 13:6-8-ban áll?

Rick Warren

Folytatás holnap





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!