2020. február 13., csütörtök

Napi remény...13.

Túlfáradt vagy ahhoz, hogy jól szeress másokat?


„Te alkottad testemet, Uram; most adj értelmet, hogy figyeljek parancsaidra!” Zsolt 119:73 TLB fordítás.

Nehéz szeretni, amikor fáradt vagy.

Ez az igazság: a fizikai állapotod nagy hatással van a kapcsolataidra. Ha energikus vagy, az nagy különbséget jelent!

Mi történik a kapcsolataiddal, amikor kimerülsz? A kis dolgok is hirtelen hatalmas problémákká válnak. Talán házsártosabbá, védekezőbbé vagy épp kritikusabbá válsz, amikor kimerülsz.

Ha elkötelezett vagy abban, hogy jobban fogod szeretni a többieket, alakíts ki olyan szokásokat, amik fizikálisan megújítanak! A Biblia rengeteg tanítása szól az egészségről, azonban a három legfontosabb dolog: a megfelelő pihenés, a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres mozgás.

Pihenés.
A 127. zsoltár 2. verse azt mondja:„Értelmetlen kora reggeltől késő estig olyan keményen dolgoznotok... Mert Isten azt szeretné, hogy azok, akiket ő szeret, megfelelően pihenjenek” TLB fordítás . Ha túlfáradt vagy ahhoz, hogy szeresd a gyermekeidet, a házastársadat vagy a szobatársadat, akkor a probléma elsődlegesen fizikális, nem pedig szellemi. Csodálatos, hogy mennyivel nagyszerűbbnek tűnik minden egy kiadós alvás után!

Kiegyensúlyozott étrend.
A Biblia azt mondja:„Te alkottad testemet, Uram; most adj értelmet, hogy figyeljek parancsaidra!” Zsolt 119:73 TLB fordítás. Isten csodálatos örömökben részesít minket, melyeket élvezhetünk, és megízlelhetünk. Azért van az étel, hogy élvezzük. Azonban bölcsességet is adott nekünk, hogy tudjuk, hol a határ; mire van szüksége a testünknek, és mire nincs. Csak eszerint kell tennünk.

Rendszeres mozgás.
„Isten nagy áron vásárolt meg benneteket. Ezért tehát testetek minden részével neki szerezzetek dicsőséget!” 1 Kor 6:20 TLB fordítás. Hogy legyőzd a fáradtságot, rendszeresen mozognod kell. A tanulmányok azt mutatják, hogy a mozgás növeli az energiánkat.

Isten nem azért alkotott meg, hogy kimerülten haladj végig az életen. Amikor túlfáradt vagy ahhoz, hogy jól szeress másokat, gondold végig a következőket: mennyit pihentél mostanában, mit ettél, és milyen gyakran mozogtál? Aztán hozz jobb – és gyakran nehezebb – döntéseket, hogy vigyázz magadra!

Hosszútávon csak így fogsz jól járni mind te, mind azok, akiket szeretsz.

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!