2020. május 2., szombat

Napi remény...02.

Gondold végig józanul, hogy mit eszel!

 


„Tégy próbára minket tíz napig! Adjatok nekünk zöldségeket és vizet. Azután majd hasonlíts össze minket azokkal az ifjakkal, akik a király ételéből esznek, és aszerint dönts, amit majd látsz! Az őr beleegyezett, hogy megtegyék ezt tíz napig. Amikor lejárt az idő, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak azoknál, akik a király ételéből ettek." Dán 1:12-15 TEV fordítás.

Amikor Dániel megtagadta, hogy tisztátalanná váljon a Nabukodonozor király ételétől, azt mondta az őrnek:„Tégy próbára minket tíz napig! Adjatok nekünk zöldségeket és vizet. Azután majd hasonlíts össze minket azokkal az ifjakkal, akik a király ételéből esznek, és aszerint dönts, amit majd látsz! Az őr beleegyezett, hogy megtegyék ezt tíz napig. Amikor lejárt az idő, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak azoknál, akik a király ételéből ettek." Dán 1:12-15 TEV fordítás.

Dániel nem evett meg mindenfélét, amit csak elébe tettek, hanem tudatosan étkezett. Amikor józanul gondolkodsz arról, hogy mit eszel, Isten megerősít, hogy továbbra is jó döntéseket hozz. A józan gondolkodás önuralomhoz vezet. Ha időben előre gondolkodsz, fel tudsz készülni rá, hogy ne álljon elő "vészhelyzet", amikor már szinte kilyukad a gyomrod, olyan éhes vagy, és ezért bármit megennél. Így egészséges rágnivalót ehetsz, amit előregondolva előkészítettél, és nem fogsz kidőlni délután, mert zsíros gyors kaját ebédeltél. A legjobb formádban leszel, készen bármit megtenni, amire Isten épp elhív. Hogyha figyelmes és tudatos vagy, tisztán gondolkodsz, és gyakorlod az önuralmat, akkor Erős Dániel leszel!

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!