2020. május 7., csütörtök

Napi remény...07.

Változtass a gondolkodásodon, hogy változtathass egészségtelen szokásaidon


"Vigyázzatok, hogy gondolkodtok; életeteket a gondolataitok formálják." Péld 4:23 TEV fordítás.

Ha változtatni akarsz egészségtelen szokásaidon, az hasonló ahhoz, mint tavon motorcsónakot vezetni automatavezérléssel. Az automata be van állítva keleti irányba, s ha meg akarod fordítani az irányt, megpróbálhatod erővel az ellenkező irányba forgatni a kormányt, de valószínűleg kifáradnál. Ha elengeded, akkor a csónak visszafordul az eredeti irányba.

Viszont van egy jobb lehetőség is: cseréld le az automatavezérlést. Ugyanez igaz egészségtelen szokásaidat illetően is. Hogy tartós változást érjünk el, a gondolkodásmódon kell változtatni. Minden mögött, amit teszel - még az egészségtelen szokások mögött is - egy gondolkodásmód húzódik meg, ami megakadályoz abban, hogy egészséges legyél. A Biblia e helyett azt tanácsolja: "Az, az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt." Fil 2:5.

Isten azt akarja, tanuljunk meg úgy gondolkodni, mint Jézus. Hogyan tegyük ezt? Gondolkodjunk el Isten Igéjén, és tegyük fel a kérdést: "Uram, mit gondolt volna erről Jézus?" Minél inkább betölti gondolatainkat Isten Igéje, annál könnyebb lesz elérni ezt.

"Vigyázzatok, hogy gondolkodtok; életeteket a gondolataitok formálják." Péld 4:23 TEV fordítás.


Beszéljetek róla
Mik azok a hiedelmek, amik miatt kudarcba fulladtak próbálkozásaid, hogy egészségesen élj?
Isten igéjében mik azok az igazságok, amik segíthetnek lecserélni az automatavezérlést, ami megakadályozott az egészséges életmódban?
Mit szükséges megváltoztatnod a napirendedben vagy a csendes időszak megszervezésében, hogy jobban betölthesse gondolataidat Isten igéje?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!