2017. szeptember 9., szombat

Linda Canino: Napi áhítat...5.

Helyes vágyak...


A nőt megelégíthetetlen természete olyan vágyak szabad prédájává teszi, amelyek nem Istentől valók. A vágy Isten szerint való tan nélkül megölheti a lelket(Péld. 21:25). Az 1 Móz. 3:6-ban Sátán vágyat ébresztett Évában a tiltott gyümölcs után. Mivel hosszasan nézegetett valamit, ami tiltott volt számára, elkezdett sóvárogni olyasmi után, ami nem volt Isten tökéletes akaratában. Kísértésbe visszük magunkat, amikor vágyakat dédelgetünk Isten Igéjén kívül. Az ördög elhúzza előttünk a mézes madzagot, majd Istent vádolja, hogy ilyen mély belső vágyakozásba vont. Amire a lélek összpontosít, az teret enged a vágyakozásnak. Dávid meglátta a meztelenül fürdőző Betsabét és megkívánta őt. Bukása után az Úr elé tárta kívánságait (Zsolt. 38:9) és megtanulta, hogy az Isten dolgaival való foglalatosságból merítse vágyait. A test és a szellem vágya szemben állnak egymással (Gal. 5:17). Olyan barátokat keress, akiknek a vágyai összeegyeztethetők Isten Igéjével, máskülönben, az ő vágyaik fognak megfertőzni téged (5 Móz. 7:26). A hústestet nem vonzzák Isten dolgai. "Nem volt Neki szép alakja, amiben gyönyörködhettünk volna" - prófétált Ézsaiás Krisztusra utalva (Ézs. 53:2). Azonban amint meglátjuk és megérezzük , hogy jó az Úr, megnő a szellemi képességünk a láthatatlan lényeg értékelésére. Minél mélyebbre mész Istennel, annál erősebben fogsz utána vágyakozni. A zsoltáríró a szenthelyen (templomban) kereste Istent és megtanulta szeretni Őt, ahelyett, hogy a világ gyümölcsei után sóvárgott volna, "Nincs senkim Rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban" (Zsolt. 73:25) - volt végső megállapítása. 

"Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit" (Zsolt. 37:4)!

Folytatás holnap

https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó





BÍZZATOK ÉN MEGGYŐZTEM A VILÁGOT!!!



HA BÉKESSÉGET AKARUNK AZ ÉLETÜNKBEN, MEG KELL TANULNUNK ELENGEDNI NÉHÁNY DOLGOT- ELFELEJTENI ÉS TOVÁBBLÉPNI.

A BIBLIA ARRA TANÍT BENNÜNKET, HOGY A SZORONGÁS LETERHELI AZ EMBER ÉLETÉT. SŐT AZT IS MONDJA:

"AZ AGGODALOM ELCSÜGGESZT, A JŐ SZÓ PEDIG FELVIDÁMÍTJA AZ EMBERT"


BIZONYÁRA MINDANNYIAN MEGTAPASZTALTUK, HOGY AZ AGGODALOM ELCSÜGGESZT, ÉS NEM HAGYJA, HOGY KÖNNYEDEK ÉS SZABADOK LEGYÜNK. A RENDSZERES SZORONGÁS VALÓDI TEHERRÉ VÁLIK, ÉS MEGAKADÁLYOZZA, HOGY ÉLVEZZÜK AZ ÉLETET, ÉS HALADJUNK ELŐRE ISTEN RÁNK SZABOTT TERVÉBEN. AKI HAGYJA, HOGY AZ ÉLETE ABBÓL ÁLLJON, HOGY EGYIK KIS DOLOG UTÁN A MÁSIK MIATT AGGÓDIK, NEM SOK BÉKESSÉGET ÉS ÖRÖMÖT TAPASZTAL MEG.

A JÓ HÍR AZ, HOGY VAN VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGÜNK. DÖNTHETÜNK ÚGY, HOGY IDEGESEK LESZÜNK: VAGY DÖNTHETÜNK ÚGY, HOGY BÉKÉSEK LESZÜNK. HÁLA ISTENNEK, NEM MUSZÁJ AZ ÉRZÉSEINK ALAPJÁN ÉLNÜNK, MEGTANULHATJUK, HOGYAN ÉLJÜNK TŐLÜK FÜGGETLENÜL, VAGY HOGYAN KEZELJÜK ŐKET. ISTEN IGÉJE AZT MUTATJA NEKÜNK, HOGY JÉZUS ÉS A BÉKESSÉG NAGYON SZOROSAN KAPCSOLÓDNAK EGYMÁSHOZ. AMIKOR ŐT VÁLASZTJUK, A BÉKESSÉG FEJEDELMÉT, A BÉKESSÉG ÚTJÁT VÁLASZTJUK.

GYORSAN HOZZÁ SZERETNÉM TENNI, HOGY BÁR ISTEN BÉKESSÉGE A MIÉNK, HA HÍVŐK VAGYUNK, A MEGVÁLTÁSUNK NEM GARANTÁLJA A PROBLÉMAMENTES ÉLETET. TOVÁBBRA IS SZEMBESÜLÜNK NEHÉZSÉGEKKEL, ÉS LESZNEK OLYAN IDŐSZAKOK AZ ÉLETÜNKBEN, AMIKOR NEM ÚGY ALAKULNAK A DOLGOK, AHOGY SZERETNÉNK.

JÉZUS FIGYELMEZTETETT ERRE MINKET. " E VILÁGON NYOMORÚSÁGTOK LÉSZEN ( PRÓBÁKBAN ÉS CSALÓDÁSOKBAN LESZ RÉSZETEK ); DE BÍZZATOK: ÉN MEGGYŐZTEM ( LEGYŐZTEM ) A VILÁGOT.

JÉZUS TUDTA, HOGY NEM FOG MINDEN PONTOSAN ÚGY ALAKULNI A MINDENNAPI ÉLETÜNKBEN, MINT AHOGYAN AZT MI SZERETNÉNK, EZÉRT MONDTA, HOGY NYOMORÚSÁGUNK LESZ. DE JÉZUSNAK VOLT ERRE EGY VÁLASZA IS:

"BÍZZATOK": VAGY AHOGY MA MONDANÁNK, FEL A FEJJEL!

JÉZUS, AKI OTT ÉL AZOKBAN, AKIK BENNE HISZNEK, MÁR LEGYŐZTE A VILÁGOT- ANNAK MINDEN NEHÉZSÉGÉVEL ÉS NYOMORÚSÁGÁVAL EGYÜTT. EZ BŐVEN ELÉG OK ARRA, HOGY MEGNYUGODJUNK, FELVIDULJUNK, LAZÍTSUNK ÉS ÉLVEZZÜK AZ ÉLETET.

KEZDJÜNK TUDATOS DÖNTÉSEKET HOZNI, VÁLASSZUK A BÉKESSÉGET A SZORONGÁS HELYETT! EMLÉKEZTESSÜK MAGUNKAT, HOGY NYUGI, ÉS FEL A FEJJE! LEHET, HOGY TÖBB IDŐBE TELIK MAJD, AMÍG A SZINTE ÁLLANDÓ ÉRZELMI FORRONGÁSBÓL ELJUTUNK A BÉKÉS, NYUGODT ÁLLAPOTIG, DE HA KITARTÓAK VAGYUNK, EL FOGJUK ÉRNI.

BÁRMENNYI ERŐFESZÍTÉSBE IS KERÜL, MEGÉRI, HOGY BÉKESSÉGBEN ÉLHESSÜNK.  


BARILE PACI PASQUALE


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!