2017. szeptember 10., vasárnap

Linda Canino: Napi áhítat...6.

Húzd ki magad!


Róma 2:15 

A lelkiismeret mindig vagy vádol, vagy mentegetőzik, hacsak, nem mosta át Krisztus kiontott vérének tudata. Az emberi lélek vagy racionalizálja a bűnt, ami érzéketlenné teszi a lelkiismeretet, vagy dühössé válik és másokra vetíti át a bűntudatot. A törvény kérlelhetetlen mércéje kitörölhetetlenül rá van pecsételve a lelkiismeretre, amely bűnbakot követel a hústest bukásai miatt. Krisztusnak meg kellett halnia, hogy kielégítse a szentség igényét mind Isten elméjében, mind pedig a sajátunkban. Ugyanúgy ahogyan, az ószövetségi oltárt, a mi lelkiismeretünket is vérrel kell meghinteni (3 Móz. 8:15, Zsid 9:14). Krisztus mindenkiért megízlelte a halált (Zsid. 2:9). Bűnné lett, hogy mi Isten igazságává válhassunk Őbenne (2 Kor. 5:21). Krisztus keresztáldozatának megérintése megszenteli a lelket. A vérben való hit az izsóp, ami által miénk lehet a megtisztulás és a bűnbocsánat, felszabadítva az elmét arra, hogy tiszta lelkiismerettel Istennek szolgáljon (Zsolt. 51:7, Zsid. 10:10-14).

"Amit az Isten megtisztított, azt te ne mond tisztátalannak" (Apcsel. 10:15). Húzd ki magad bátran a vér miatt. Emlékeztesd magad az 1 Ján. 1:9 alapján arra, amit Isten soha nem felejt el: Ő szeretett Fiában elfogad téged (Ef. 1:6). A Luk. 13:11-16-ban Jézus meglátott egy asszonyt, akiben betegség szelleme volt. Már tizennyolc éve meg volt görnyedve, amikor Jézus kezét rátévén felegyenesítette. Te is Ábrahám leánya vagy. Ne hagyd, hogy az alkalmatlanság, vagy a bukás tudata lenyomjon. A szögektől sebhelyes kezek szabadítsanak meg. Mirha csepeg róluk, hogy beléphess a szombati nyugalomba (Én. én. 5:5, 1:13).
Folytatás holnap


https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó






A szolga ereje


Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: “Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?”(Márk 4:41)

Jézus az Atya hatalmával és tekintélyével jött el, hogy az embereket az Atyához, mint Istenhez vezesse. Érkezése előtt már Isten formájában létezett és egyenlő volt Istennel, mégis, megalázta magát, szolgává lett és ilyen módon élt ezen a földön. Nem azért jött, hogy saját magát népszerűsítse, hanem, hogy út legyen az Atya felé.


Ez a hozzáállás radikálisan eltér attól, ahogy az úgynevezett “nagy emberek” mutatják be magukat. Jézus napjaiban a Római Császár istennek jelentette ki magát és elvárta, hogy imádják az emberek. A kisebb hatalmú emberek azok fölé emelték magukat, akik felett uralkodtak. Jézus azonban megmutatta számunkra: “De közöttetek ne így legyen: hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Máté 20:26-28)


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!