2017. november 6., hétfő

Linda Canino: Napi áhítat...61.

Az elveszett


Lukács 19:10


"Mert az emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet." Krisztus számára lelkek voltak a legfontosabbak. Mária délben, a zsinagógában talált Rá, amint Atyja dolgaival foglalatoskodott (Luk 2:42-52).Amikor anyja és testvérei személyes ügyben keresték Jézust, akkor Ő az Isten országának ügyét helyezte természeti igényeik elé. A kapcsolatok csodálatosak Isten tervében, de a megfelelő helyre kell tennünk őket. A világ elveszett. A Megváltó tanítványok után kutat, akik követik Őt a nagy küldetésben.  

 Kinek dolgaival foglalkozol? Újra és újra olvashatjuk Isten megállapítását: "Pusztuló nyáj volt népem" (Jer. 50:6). "Szétszóródott nyájam az egész föld színén, és nincs aki megkeresse" (Ez. 34:6). "Amikor látta a sokaságot, megszánta őket, mert elgyötörtek és elesettek voltak, mint a juhok pásztor nélkül (Mt- 9:36).

 Akár egy Isten házán kívüli elveszettről van szó, akár egy hívő elveszettről, aki a nyájtól elszakadva bolyong, legyen küldetésed az, hogy keresed az elveszettet. Nincs olyan öröm, mint megmenteni egy elveszett bárányt, megtalálni az értéket abban, akin egyszerűen átnéztek, vagy visszafogadni egy tékozló fiút a közösségbe (Luk. 15). Ez a küldetés nem elvont. Életek forognak kockán. Rakd rendbe a portádat úgy, hogy az örökkévaló lelket rakod a lista élére. Pál így szólt: "Krisztus Jézus azért jött el, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok" (1Tim. 1:15). A hála indította őt arra, hogy az ajándékot továbbadja Élj úgy, hogy bemutatsz másokat Annak Aki képes megmenteni még legelveszettebbeket is.

Folytatás holnap

https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!