2017. november 23., csütörtök

Linda Canino: Napi áhítat...78.

A kicsinyek


Máté 18:1-14


A gyermekek a bizalom és a sebezhetőség megszemélyesítői, Jézus azt mondta, ha nem úgy fogadjuk Isten országát mint a kisgyermek, akkor semmiképpen nem mehetünk be oda (Luk. 18:17). Pont emiatt a sebezhetőség miatt aggódunk gyermekeinkért. Minden kicsinek van azonban egy angyala, akit az Atya rendelt mellé. Jákob élete hátralevő részét gyászban töltötte azt gondolván, hogy szeretett fia, József meghalt. Azonban József szerencsétlensége nem érte meglepetésként Istent. Az emberek szíve gonoszt tervezett, de Isten jóra fordította (1 Móz. 37:35, 50:20). A kislány, akit messze földre vittek el, betöltötte Isten tervét az életében, amint megosztotta hitét a szíriai hadsereg egyik vezetőjével, Naámánnal (2 Kir. 5_2-3). Isten országa uralkodik az emberek háborúi fölött. Az előreláthatatlan bűntényeknek, emberrablásoknak, vírusoknak és baleseteknek az időszakában, ha nem nyugszunk Istenben, és ha nem tudjuk, hogy életünk ideje az Ő kezében van (Zsolt. 31:15), akkor nap mint nap aggodalmak és félelmek fognak hatalmukba keríteni minket. Egy mindentudó és szerető Isten már meghatározta napjaink számát és kívánatos befejezést jelölt ki számunkra (Jer. 29:11).

Igenis történnek katasztrófák. A fiú az Apcsel. 20-ban éjfélkor leesett a felső szobából, mialatt Pál apostol prédikált. Az asszonynak, aki Elizeusról gondoskodott, volt egy fia, aki a mezőn összeesett majd anyja karjaiban halt meg (2 Kir. 4). Azonban minden "balesetben" Isten ad gyógyulást, tanítást és békességet, amikor az Ő ideje eljön. 

Jézus így szólt: "Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek" (Mt. 19:14). Bízd azt a kicsikét az Ő gondjaira. A jóság és irgalom már befedezték (Zsolt. 23).

Folytatás holnap

https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!