2017. november 13., hétfő

Linda Canino: Napi áhítat...68.

Örülj!
 
 
1 Péter 3:4
 
Az érzelmi egészség jutalom.  "A bánatos szív összetöri a lelket." (Pld. 15:13). Az öröm a legnagyobb erősségünk  (Pld. 17:22, Neh. 8:10). A légköri erők megpróbálnak áthatolni az érzelmi falakon, amelyek a lélek körül vannak. Az 1 Sámuel 1-ben Anna vetélytársa "bosszantotta őt." A támadás miatt újra és újra könnyekre fakadt. Az ellenség stratégiája az, hogy kifárassza, kimerítse a szenteket (Dán. 7:25). A gondolatok sáncot ásnak az érzelmi befogadóképességben. Ha a sátán rá tud venni minket arra, hogy negatív gondolatokat fogadjunk be, amelyek kioltják a Szellemet, vagy olyan negatív dolgokat mondjunk, amelyek megszomorítják a Szellemet, akkor az érzelmeink megtelnek negativitással és indulatokkal. 
 
Ennek a mérgező folyamatnak az ellenanyaga a hit. A hit gondolatai és megvallása, képes visszafordítani a már kiépített érzelmi folyamatokat. A hit előhívja a nem létezőket, mintha azok léteznének (Róm. 4:17). Amikor minden remény ellenére reménykedünk, érzelmi egészségünk helyreáll. "Tiszta szívet teremts bennem és az erős lelket újítsd meg bennem!" (Zsolt. 51:12). Összpontosíts Isten ígéreteire és jóságára, ami felépíti és helyre állítja a lelket.
 
"Asszony miért sírsz?" (Jn. 20:15). Jézus egy könnyező Magdalai Máriát talált miután feltámadt a halálból. "Nézd, vége van a télnek, elmúlt az esőzés, elment" (Én.én. 2:11). Ne hagyd, hogy az elmédet és az érzelmeidet összekuszálják az élet hullámai. Légy erős Isten kegyelmében (2Tim. 2:1-4)! Építsd fel ezeket a belső falakat a bevégzett munka igazságával: "Megjelentek a virágok a földön, itt az éneklés ideje" (Én.én. 2:12)!

Folytatás holnap

https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!