2017. november 21., kedd

Linda Canino: Napi áhítatok...76.

Az Ő árnyékában


Ézsaiás 51:12-16


Vagy Istent féljük, vagy az emberektől félünk. "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában" (Mt. 10:28). Ha átadtuk magunkat Istennek, akkor semmi sem történhet velünk az Ő tökéletes akaratán kívül. "Jól elrejted őket magadnál az emberek áskálódása elől" (Zsolt. 31:21). Bár a halál árnyékénak völgyében járok, nem félek mert "Te velem vagy"(Zsolt 23:4). A Róma 8-ban ez áll: ha Isten velünk van, ki lehet ellenünk? Immánuel - Isten velünk van - megharcolja minden csatánkat (Mt. 1:23, 5 Móz. 20:3-4).

Van egy titkos menedék a Mindenható szárnyai alatt. Amikor Isten az erősségünk és menedékünk, akkor nem félünk az emberektől, háborútól,veszélytől, betegségtől vagy az ördögtől (Zsolt. 91). Semmi másba és senki másba nem vethetjük bizalmunkat. "Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az Úrban bízik az oltalmat talál" (Pld. 29:25). Ha félünk az emberek véleményétől, érzelmi reakcióitól, fenyegetéseitől, vagy tettektől, akkor elfeledkezünk Arról, Aki mindenek fölött irányít. Féld Istent. Ha felismerjük az Ő jelenlétét, akkor szeretetének tudata minden más félelmet kiszorít (Jn. 4:18).

Légy nyugodtan és tudd, hogy Ő Isten. Bár világodban zűrzavar lehet, Krisztus mégis ott van (Zsolt. 46). Így szól: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek" (Mt. 14:27). Karjának árnyéka betakar téged. 

Folytatás holnap

https://www.ahitatok.hu/
Magyar fordítás: Szőtsné Vadász Ildikó


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!