2018. május 6., vasárnap

Napi remény...124.

A házasság a kapcsolatért van…


 „Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra” (1Kor 11,11 – TLB fordítás)

„Mindazáltal sem férfiú nincs asszony nélkül, sem asszony férfiú nélkül az Úrban.” (1Kor. 11:11) Károli.


Nem a házasság oldja meg a problémáidat. Nem is a házasság hozza létre a problémáidat. A házasság csupán feltárja a problémákat. Egyszerűen felnagyítja azt, ami már akkor is probléma volt, amikor egyedül éltél.

Sok dolog van, amit a házasság nem képes megtenni, de az Isten által tervezett szerepét be tudja tölteni. Miért tervezte tehát Isten a házasságot?

A házasságot a férfi és a nő kapcsolatáért teremtette.

Az 1Korinthus 11,11-ben azt mondja a Biblia: „Isten tervében a férfinak és a nőnek szüksége van egymásra.”

„Mindazáltal sem férfiú nincs asszony nélkül, sem asszony férfiú nélkül az Úrban.” (1Kor. 11:11) Károli.

Akár házas vagy, akár nem, ha nő vagy, szükséged van férfire az életedben, ha pedig férfi vagy, szükséged van nőre az életedben. Miért? Mert senki sem hordozza Isten képének teljességét. A nő csak egy részével rendelkezik, a férfi is csak egy részével rendelkezik, és szükségünk van egymásra. Isten így alkotott meg. A nemeket Isten gondolta ki. A szexet Isten gondolta ki. A házasságot is Isten gondolta ki. Milyen Istenünk van!

Rácsodálkoztál már valaha, hogy Isten miért teremtette előbb a férfit, aztán kicsit később a nőt? Miért nem egy időben teremtette őket?

Azt gondolom, Ádám javára cselekedett így. Azt akarta, hogy Ádám ismerje fel, mennyire szüksége van egy nőre az életében.

Az 1Mózes 2,18 azt mondja: „Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”

És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt. (1 Móz. 2:18) Károli.

Életed legkülönbözőbb területein szükséged van társakra. Azonban semmi sem hasonlítható a házastársi kapcsolathoz. Egyedül magában foglalja a kapcsolati csoportok mindegyikét.

Jézus ezt mondja róla: „A teremtés kezdetétől fogva Isten férfivá és nővé teremtette őket. Ez magyarázza, miért hagyja el a férfi az apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és ketten eggyé lesznek. Mivel többé ők nem kettő, hanem egy test, senki ne válassza szét, amit Isten összekapcsolt.” (Márk 10,6-9 NLT fordítás, második kiadás).

„De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten. Annakokáért elhagyja az ember az ő atyját és anyját; és ragaszkodik a feleségéhez, És lesznek ketten egy testté! Azért többé nem két, hanem egy test. Annakokáért amit az Isten egybe szerkesztett, ember el ne válassza.” (Mk. 10:6-9) Károli.

Ez a szakasz három fő pontot állít a házasságról:

A házasság Isten terve. Nem egy hagyomány, amit kidobhatunk.

A házasság egy férfi és egy nő kapcsolata. Testrészeik egy célért illenek össze – egy másik élet megalkotásáért.

A házasság végleges, életre szóló.

Felismered, milyen radikális ez a három állítás? Úgy tűnik, a legtöbb ember nem hisz többé ezekben az állításokban. Azonban ettől még igazak maradnak! Ettől még ez az Isten által tervezett házasság útja. Azért mert a valóságban élünk és ez nem feltétlenül ideális, nem azt jelenti, hogy az ideális nem létezik.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



1 megjegyzés:

  1. Helló kedves polgárok!
    Ne hagyja, hogy a bankok diktálják a kamatlábakat. Az Ön szolgálatában állunk, hogy tárgyaljuk a piac legalacsonyabb tarifáit. Megújítsa jelzálogját a megfelelő időben, találja meg a legjobb ajánlatot. Optimalizálja saját forrásait! A legjobb ajánlatokat adjuk Önnek. Sok bank elutasított téged. Szüksége van-e finanszírozásra adósságának konszolidációjához? Itt található a címünk: pierredubreuil35@gmail.com

    VálaszTörlés

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!