2018. május 27., vasárnap

Napi remény...145.


Ahhoz, hogy Istent barátodnak tudd, le kell venned a tempóból...


“Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait” (Zsoltárok 25,14 TLB fordítás).

„Az Úr bizodalmas az őt félőkhöz, és szövetségével oktatja őket.” Zsolt. 25:14 Károli.


Ha egy mély kapcsolatot szeretnél kialakítani Istennel, le kell lassítanod és el kell csendesedned.

Az Istennel való barátság ugyanolyan kapcsolat, mint bármelyik másik baráti viszonyod – oda kell szentelned az idődet. Ha nem áldozol az idődből a „halandó” barátaidra, ők nem a barátaid, mert a barátokra szakítunk időt. És ha Istent szeretnéd a legjobb barátodnak tudni, a legértékesebbet kell az idődből odaszánni neki.

A Biblia azt mondja, „Légy csendben és ismerd fel, hogy én vagyok Isten.” (Zsoltárok 46,10a NIV fordítás).

„Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten!” Zsolt. 46:11a Károli.

Mindennapi csendességre van szükséged Istennel. Le kell lassítanod: így ismerheted meg Őt egyre jobban és jobban.

A Zsoltárok 25,14 mondja, „Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait” (TLB).

„Az Úr bizodalmas az őt félőkhöz, és szövetségével oktatja őket.” Zsolt. 25:14 Károli.

Sok ember nem ismeri Istent, még sosem érezték Isten szeretetét. Nem értik, mit, miért tesz. A Biblia azt mondja, hogy Isten barátsága azok számára elérhető, akik megadják a tiszteletet neki. Tehát azoknak, akik lelassítanak és időt töltenek vele.

Hogyan alakulna egy barátság, ha sosem fektetnél bele energiát? A barátság figyelmet igényel. Sosem fogod Istent egész közelről megismerni, ha mindössze annyit teszel, hogy eljársz istentiszteletre. Olvasnod kell Isten Szavát és kérdezned: „Istenem, van valami, amit szeretnél megosztani velem?” Nem kell túldíszített frázisokat és szavakat használnod, csak beszélj hozzá őszintén és hallgasd Őt!

A Biblia azt mondja a Máté 6,5-6-ban: „Amikor Isten elé járulsz, ne tett azt egy teátrális produkcióvá… Találj egy csöndes helyet, vonulj el a többiektől, így nem esel kísértésbe, hogy megjátszd magad Isten előtt. Légy ott előtte, amilyen egyszerűen és őszintén csak tudsz, és a hangsúly rólad Istenre fog helyeződni és elkezded majd megérteni a kegyelmét." (MSG).

„És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, akik a gyülekezetekben és az utcák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván." Mt. 6:5-6 Károli.

Lassíts le ma, fókuszálj Istenre és figyelj rá, ahogyan beszél neked a kegyelméről.


Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!