2019. december 21., szombat

Napi remény...21.

Van egy álmod? Most hozz döntést!

„Az ilyen ember, aki nem képes kitartani semmiben és bizonytalan mindabban, amit tesz, ne higgye, hogy bármit is kap majd az Úrtól.” Jak 1:7-8, GNT-fordítás.

Amikor Isten ad egy álmot az életedre vonatkozóan, a szemeid hirtelen megnyílnak és látod, hogy Ő mit szeretne tenni benned és rajtad keresztül. Elkezded megérteni, hogy nem csak véletlenül kerültél ide a Földre, és kezded meglátni az Ő tervét és célját.

Azonban az álom mindaddig nem sokat ér, amíg nem ébredsz fel és nem kezdesz el dolgozni azon. Neked kell megtenned a hitedből fakadó következő lépést, a döntéshozatalt.

Hajlamosak vagyunk azokat a vezetőket szeretni, akik gyorsan tudnak döntéseket hozni. Azonban nem a gyorsaság a legfontosabb. Könnyebb gyorsan dönteni, mint jól. Gyors döntést nem nehéz hozni, viszont nagy bölcsességet igényel az, hogy döntést hozzunk.

A Biblia sokszor szól a döntéshozatalról. Jakab levelének 1:7-8 igeverse így szól: „Az ilyen ember, aki nem képes kitartani semmiben és bizonytalan mindabban, amit tesz, ne higgye, hogy bármit is kap majd az Úrtól.” GNT-fordítás). A Biblia szerint a két úton járás, a kettős gondolkodás végzetes, a határozatlanság pedig távol tart Isten legnagyobb áldásaitól. Az, akinek a döntéshozatalára ezek jellemzők, nehezen tud bölcs döntéseket hozni.

Ha nem tudod eldönteni, hogy mi is az igazán fontos az életedben, az katasztrófához vezethet. Elmulasztod azokat a jó dolgokat, amit Isten tervez az életedben, és soha nem fogsz jellemben növekedni.

A döntéseink határozzák meg a sorsunkat és azt, hogy a jellemünk fejlődik vagy rosszabb lesz.
Soha nem fogsz tudni szembenézni Isten életedre vonatkozó tervével és álmával, amíg nem győzedelmeskedsz a döntéshozatalnak ezen szakasza felett.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen álma van Istennek az életedre nézve, amelyet számodra felfedett?
Milyen döntés meghozatalában voltál határozatlan, bár tudtad, hogy ez előrelépést jelentene az Istentől kapott álmodat illetően?
A jelenlegi döntéseid fejlesztik vagy rombolják a jellemedet?

Rick Warren

Folytatás holnap


ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!