2019. december 28., szombat

Napi remény...28.

A Biblia alapján kitűzött célok mind HIT célok...


„Mindent meg tudok tenni azáltal, aki megerősít engem." Filippi 4:13, ESV fordítás.

Isten segíteni fog az életed bármely területén, amelyet átadsz neki – beleértve az időd kezelését is.

Ahhoz, hogy a legtöbbet tudd kihozni a rendelkezésedre álló időből, hinned kell, hogy ha megbízol Istenben, segíteni fog.

A Filippi 4:13 szerint: „mindent meg tudok tenni, azáltal aki megerősít engem." Két lehetőséged van: vagy te uralod az időbeosztásodat, vagy az ural téged. Egyedül Krisztus segítségével tudod elsajátítani az időd kezelésének legjobb módját, Ő ad erőt hozzá.

Itt nem a pozitív gondolkodásról, az „önerőből majd én mindent megoldok" hozzáállásról, vagy önsegítő pszichológiáról van szó – a pozitív gondolkodásnál ugyanis többre lesz szükséged. Ahhoz, hogy megfelelően tudd kezelni az időbeosztásodat és a határidőnaplódat, természetfeletti segítségre van szükséged.

A hit, hatással van arra, hogyan gazdálkodsz az időddel. Még a célok kitűzése is hit kérdése, ugyanis el kell hinned, hogy Isten segíteni fog neked. Jézus azt mondta, hogy: „Történjék veled a hited szerint." Máté 9:29, NIV-fordítás.

Az időd kezelésének biblikus módja, ha célokat tűzöl ki. Egy hittel kitűzött cél öt jellemzője, hogy:

Konkrét: a konkrét célok jól körülhatároltak. A célod meghatározásakor nem használhatsz például olyan szavakat, mint „többé-kevésbé", mert az ilyen szavak nem mérhetőek. Ehelyett határozd meg, hogy: „ezt szeretném megtenni, eddig a dátumig."

Elérhető: az elérhető cél megvalósítható hitben. Ha nincs elég hited azzal kapcsolatban, hogy meg lehet valósítani, akkor ne tűzd ki célként, mert csak az idődet pazarolod. A nem reális célok csak elbátortalanítanak.

Egyéni: ez azt jelenti, hogy a cél rád vonatkozik, nem valaki másra. Nem tűzhetsz ki célt olyasmivel kapcsolatban, amit nem tudsz befolyásolni.

Nyomon követhető: a nyomon követhető célok mérhetőek. Meg tudod állapítani, hogy mennyit haladtál előre és kimutatható a fejlődésed.

Szívből jövő: szenvedélyesnek kell lenned a céloddal kapcsolatban. Ha olyan célt tűzöl ki, amellyel kapcsolatban nincs benned szenvedély, akkor nem fogod elérni.

Kész vagy nagy és bátor célokat kitűzni? Kezdd el jól kezelni az idődet azáltal, hogy konkrét, elérhető, egyéni, nyomon követhető és szívből jövő célokat tűzöl ki!


Isten ígérete a karácsony fájdalmaira

„Térjetek meg Istenetekhez, az ÚRhoz! Mert kegyelmes és irgalmas ő, türelme hosszú, szeretete nagy, és megbánja, még ha veszedelmet hoz is." Jóel 2:13 NIV.

Gyakran egy idealizált és romantikus kép van előttünk az első karácsonyt megelőző napokról.

Mindenhol karácsonyi lapokat és betlehemes jeleneteket látunk, és úgy képzeljük, hogy azokban a napokban minden stressz, mentes volt. Ez viszont nagyon messze áll attól, hogy milyen érzésük lehetett az első karácsony szereplőinek.

A legelső karácsony nem egy kellemes időszakot jelentett az érintett személyeknek. A hír, hogy Jézus közeledik, mindenkit aggodalommal töltött el.

Mária tanácstalan volt és aggódott. Egy angyal elmondta neki, hogy az Isten fiát fogja megszülni. Fogalma sem volt, hogy mi fog történni a jegyességével. A jövője sötétnek és sivárnak tűnt.

József megsértett és megtört szívű volt. A jegyese elmondta neki, hogy állapotos. Úgy érezhette, hogy megbántották és megcsalták.

A pásztorok rettegtek. Vakító fényességet láttak, és végignézték, ahogy a semmiből angyalok jelennek meg.

A bölcsek kimerültek voltak. Óriási utat tettek meg, hogy elérjenek Jézushoz. Leginkább pihenésre vágytak.

Lehet, hogy te is hasonló cipőben jársz ezen a karácsonyon. Lehet, hogy tanácstalan vagy, megbántott, félsz, vagy egyszerűen kimerültél.
Milyen mondanivalója van ennek a karácsonyi történetnek számodra?
Az elkövetkezendő napok áhítataiban mélyebben megvizsgáljuk, hogy hogyan reagáltak a karácsonyi történet főszereplői a fájdalmukra – és válaszként miként változtatott meg Isten mindent.

Van egy dolog, ami mindannyiukban közös volt: mind Istenhez fordultak!

A Biblia ezt írja: (Térjetek meg Istenetekhez, az ÚRhoz! Mert kegyelmes és irgalmas ő, türelme hosszú, szeretete nagy, és megbánja, még ha veszedelmet hoz is." Jóel 2:13 NIV.

Bármin mész keresztül, Isten szeret téged. Amikor Istenhez fordulsz, Ő nem fordul el tőled!

Azon a legelső karácsonyon mindegyik szereplő Istenhez fordult. Mind Istenre tekintettek, hogy betöltse a legmélyebb vágyaikat és szükségeiket.

Isten jelen volt Mária, József, a pásztorok és a bölcsek számára.
Ő számodra is jelen van!


Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:
A jelen helyzetben, a fent bemutatott szereplők közül melyikkel azonosulsz a leginkább és miért?
Mi az, ami meggátol abban, hogy Istenhez fordulj, ha problémákkal küzdesz?
Hogyan tudsz segíteni valakinek ebben a karácsonyi időszakban, aki szenved?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!