2021. május 1., szombat

Napi remény...01.

Lelki béke egy bizonytalan világban.
Bármit is tartogat a jövő, lehetséges aggodalom és félelem nélkül, lelki békességben élni.


Van-e olyan hely, ahová biztonságért fordulhatunk, bármi is történjen a világban vagy a személyes életünkben? Tekinthetünk-e reménykedve a jövőre az élet és a világ körülményeitől függetlenül? Sok diák látja meg Isten, mint biztos pont, értékét az életében. A világ folyton változik körülöttünk, de Isten sosem változik. Állandó és megbízható. Azt mondja „Van-e isten rajtam kívül? Nincsen kőszikla, nem tudok róla!”1 Isten mindig ott van. Lehet Rá számítani. Ő „tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.”2 És Isten képes megismertetni velünk magát, megnyugtatni a szívünket és lelki békét ajándékozni nekünk saját maga által.
Elérhető-e a lelki békesség?

Heather, aki nemrég diplomázott a Stanfordon, a következőképp fogalmazta mag: „Valódi kapcsolatban lenni Istennel döbbenetes és gyönyörű tapasztalat. Olyan „kozmikus barátsággal” jár, amit az egész világra sem cserélnék el. Mélyen szeret és ismer oly módon, amiről csak remélhetem, hogy szavakkal ki tudom fejezni.”

Steve Sawyer egyetemista diák vérzékenységben szenvedett és stabilitást keresett az életében, amikor megtudta, hogy HIV vírust kapott egy fertőzött donor vérétől. Eleinte Steve mély kétségbeesést élt át. Istent hibáztatta. Aztán Istenhez fordult. Az eredmény: az életének az utolsó pár évében Steve (miközben óriási fájdalmai voltak) több száz egyetemi/főiskolai campusra ellátogatott, hogy elmondhassa a diáktársainak, hogyan ismerhetik meg Istent és tapasztalhatják meg azt a békességet, amit ő érez vele. Isten azt mondta, „Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.”3
Steve-hez hasonlóan más diákok is megértették, hogy bármi is történik ebben az életben, az „nem a világ vége” – mert ez a világ nem minden.

https://www.everystudent.hu/a/beke.html

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!