2018. március 10., szombat

Napi remény...68.

Amikor mélyen vagy, a Biblia felemel



„Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.” (Róma 15:4 NIV fordítás)

„Mert amelyek régen megirattak, a mi tanulságunkra irattak meg: hogy békességes tűrés által és az írásoknak vígasztalása által reménységünk legyen.” (Róma 15:4) Károli.

Belesüllyedtél a bánatba? Szükséged van hangulatemelőre?

Tedd le a csoki torta szeletet. Ne tarts sajnálkozó estét. Vedd kezedbe inkább a Bibliádat!

Szükséged van Ige szünetre!

Isten, bátorításul adta nekünk a Bibliát. Úgy is gondolhatsz a Bibliára, mint egy hangulatemelőre.

A Róma 15:4-ben a Biblia ezt mondja: „Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.” (Róma 15:4, NIV fordítás).

Az Írásokban minden a bátorításunkra íródott. Ez erős kijelentés – de igaz! Isten Igéjének még a keményebb részei is azért vannak, hogy életünket végül a helyes irány megtartására ösztönözzék.

Ezért van szükségünk Istennel kettesben töltött időre minden egyes nap. Akár napi áhítaton, csendességen, vagy személyes sugallaton keresztül – szükséged van arra, hogy egyedül legyél Istennel, olvasd az Igéjét, és beszélj Hozzá.

A Biblia a 119. zsoltár 114-es versében ezt mondja: „Csendes menedékhelyem vagy, Szavadra várok, hogy megújítson.” (MSG szabad fordítás).

„Menedékem és paizsom vagy te; igédben van az én reménységem.” (Zsolt. 119: 114) Károli.

Ha elcsüggedtél és elvesztetted a reményt, elmondhatok neked egy dolgot az életedről anélkül, hogy valaha is találkoztunk volna: nem töltesz időt Isten Igéjébe mélyedve. Ha töltenél, nem lennél elcsüggedve. Minél többet olvasod Isten Igéjét, amikor mélyen vagy, Ő annál jobban felemel.

Tehát legközelebb, ha el vagy kedvetlenedve, ne kapcsold be a tévét rögtön, ahogy hazaérsz. Inkább nyisd ki a Bibliádat és olvasd! Hallgass Dr. Lukácsra Dr. Phil helyett.

Isten Igéjében van az az erő, ami megváltoztatja az életedet. Isten ereje van benne. Semmi más nem képes rá. A Biblia fogja megadni neked az igazi, igaz bátorítást.

Stratégiák az Istennel töltött csendesség kialakítására

„Tegyétek legelső helyre Isten munkáját, minden más elé, és tegyétek azt, amit Ő akar. Akkor a többi dolgok is épp úgy a tieitek lesznek.” (Máté 6:33, CEV fordítás)

„Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mt. 6:33) Károli.

Időről-időre mindannyian küzdünk a csendesség állandóságának megőrzésével. Tudd, hogy ha küzdesz vele, nem vagy egyedül! Jó hír, hogy egy általános problémával sok általános megoldás is jön. Legközelebb, ha a napi csendességgel küzdesz – sőt, mielőtt még elkezdenél küzdeni –, próbálj ki néhányat a következő megoldások közül:

Köss szövetséget. Kötelezd el magad Isten felé, hogy életed minden napján legalább valamennyi időt töltesz vele, még ha csak 2 percet is. Nem azért, mert mindenki ezt teszi, hanem mert te akarsz időt tölteni Jézussal. Foglald írásba az elkötelezettséged!

Illeszd be a heti időbeosztási tervedbe. Írd be a számítógépedbe, telefonodba, vagy bárhová, ahol az időbeosztásodat, programjaidat tartod. Különíts el előre időt minden nap, hogy találkozz Istennel, épp úgy ahogy beírod az időpontot az orvosoddal, vagy egy üzleti ebédet vagy a megbeszélést a főnököddel.

Készülj fel az ördög támadásaira. Amiről előre tudsz, arra fel tudsz készülni. Az ördög mindent meg fog tenni, hogy távol tartson az Istennel töltött időtől. Légy résen, és készülj fel a támadásra.

Tedd folyamatosan hat héten át. Pszichológusok azt mondják, hogy kb. hathét kell ahhoz, hogy valami szokássá váljon. Mintegy három hetet igényel, mire megbarátkozol az új feladattal vagy az új viselkedéssel, és további három hét múlva válik szilárd szokássá az életedben. A legtöbb embernek sohasem lett állandó az Istennel töltött csendessége, mert sohasem tette hathéten át egyetlen nap kihagyása nélkül.

Isten erejétől függj, ne a magad akaraterejére támaszkodj. Egyedül Isten Lelkének erejével sikerülhet. Kérd Istent, hogy erősítsen meg, és adja neked Krisztus értelmét, így tőle fogsz függni, hogy segítsen kifejleszteni ezt a szokást. Ha csupán a te akaraterődön múlik, akkor nincs semmi reményed, hogy következetesen kitartó maradj.

Jézus azt akarja, hogy tölts időt vele. Meghalt a kereszten, hogy a vele való közösséget adja neked. Nincs időd, hogy ne tedd ezt meg! Jézus mondja a Máté 6:33-ban: „Tegyétek legelső helyre Isten munkáját, minden más elé, és tegyétek azt, amit Ő akar. Akkor a többi dolgok is épp úgy a tieitek lesznek.”



Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!