2018. március 16., péntek

Napi remény...73.

A lelki erőhöz lelki táplálékra van szükséged...



"Keresd az Urat és az ő erejét. Kutasd mindig az ő jelenlétét." (1Krón 16:11, GW fordítás)
 
„Keressétek az Urat és az ő erősségét; keressétek az ő orcáját szüntelen.” (1 Krón. 16:11) Károli.
 
Ahogy szükséged van a fizikai táplálékra, úgy szükséged van lelkire is a lelki erőhöz. A Biblia önmagát lelki táplálékként írja le – a lelki élet vize, teje, kenyere és húsa. Szükséged van mindezekre az élelmekre.
 
Ha egy építkezési vállalat vezetője lennél, eszedbe se jutna egy olyan fickót küldeni ki, aki két hete nem evett semmit. Ha parancsnok lennél a hadseregnél, nem küldenél csatába olyan embert, aki nem evett egy hónapja, ugye? Táplálnunk kell magunkat, hogy legyen erőnk elvégezni azokat a feladatokat, amelyekkel szembesülünk.
 
Nem sok esélyed van a győzelemre a lelki harcokban, ha halálra éhezteted magad. Ezért kell táplálnunk magunkat Isten Szavával.
 
Viszont a fizikai étellel ellentétben, ha Isten Szavával táplálkozom, mindig csak éhesebb leszek. Minél többet kóstolok és látok Isten jóságából, annál többet akarok.
A Biblia azt mondja a Kolossé 3:16a-ban: „A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." Pál azt tanítja nekünk, hogy engedjünk, hogy a Biblia elfoglalhassa helyét az életünkben egy gazdag, mély, életet adó módon.
 
Tehát, hogyan is kell táplálkoznunk Isten Szavával és hagyni, hogy ez megtörténjen?
Fogadd be az Igét a füleiddel! Kötelezd el magad amellett, hogy eljársz gyülekezetbe és hallgatod Isten Szavát a prédikációban.
 
Olvasd az Igét a szemeiddel! Az hogy van egy Bibliád otthon, még nem áldja meg az életedet. A szívedben is kell, legyen a Biblia!
 
Kutasd az Igét a kezeiddel és a száddal! Amikor tanulmányozod Isten Igéjét, tarts magadnál egy ceruzát. Írd le, hogy mit tanított neked Isten. Beszélj más keresztényekkel is egy kiscsoportban, hogy mit fedeztél fel.
 
Válaszolj az Igére az elméddel! Gondolkozz és rágódj Isten Szaván.
 
Tanuld meg szívből az Igét! Ritkán van veled a Bibliád, amikor szükséged lenne rá. Jegyezd meg Isten Szavát.

Öt mód, ahogy imádkozhatsz Isten céljainak megvalósulásáért gyermekeid életében.

„Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid." (Jn 17:9)
 
„Én ezekért könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nékem adtál, mert a tiéid.” (Jn. 17:9) Károli.
 
Jézus az Atyai szívet tükrözte vissza, amikor a tanítványokért imádkozott. Édesapa vagy édesanyaként is imádkozhatsz azért, hogy gyermekeid Isten öt céljára összpontosítsanak.
 
Gyermekeid életében Istennek ugyanaz az öt célja van, mint a saját életedben. Jézus mind az öt célért imádkozott, hogy az általa vezetettek élete is ezekre irányuljon: „Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid." (Jn 17:9).
 
Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink Krisztusért örömben éljenek: „Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük." (Jn 17:13).
 
„Most pedig te hozzád megyek; és ezeket beszélem a világon, hogy ők az én örömemet teljesen bírják ő magokban.” (Jn. 17:13) Károli.
 
Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink lelki növekedése erős legyen: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn 17:15). Károli.
 
Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink Krisztust szolgálják: „Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság." (Jn 17:17).Károli.
 
Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink saját maguk is megtapasztalják a közösséget:„hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem." (Jn 17:21).
 
„Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.” (Jn. 17:21) Károli.
 
Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink másokat is Krisztushoz tudjanak vezetni rendszeresen:De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem.” (Jn 17:20).
 
„De nemcsak ő érettök könyörgök, hanem azokért is, akik az ő beszédökre hisznek majd én bennem;” (Jn. 17:20) Károli.



Folytatás holnap
 
ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!