2018. március 27., kedd

Napi remény...84.

Szükségünk van Isten szeretetére ahhoz, hogy másokat szeretni tudjunk...





Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.’(Lukács 6:32)

Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.” (Luk. 6:32) Károli.

Ha imitt-amott, illetve hol itt-hol ott szereted csupán az embereket, akkor tulajdonképpen nem úgy szeretsz, ahogy Isten azt elvárná. Ezt mondja Jézus:Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok?” (Lukács 6:32a)

Amit üzenni akar, az ez: Mindannyian képesek vagyunk szeretni azokat, akik viszont szeretnek bennünket. A szeretet mesterévé válni azt jelenti, hogy megtanuljuk, hogyan szeressük azokat, akik szeretetlenek – szeretni azokat, akik nem szeretnek bennünket; akik idegesítenek, akik hátba támadnak, illetve pletykálnak rólunk.

Lehetetlen feladatnak tűnhet, és valóban az is – ez az amiért szükségünk van Isten szeretetére, hogy szeretni tudjunk másokat: „Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket.” ( 1 János 4:16a)

„És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét.” (1 Jn. 4:16a) Károli.

Amikor ráébredsz, hogy Isten mennyire szeret téged az Ő szertelen, ellenállhatatlan és feltétel nélküli szeretetével, akkor ez a szeretet meg fogja változtatni az életed középpontját. Ha nem fogadjuk be Isten szeretetét, akkor nehezen fogunk tudni, szeretni másokat. Azokra az emberekre gondolok, akik ellenszenvesek, nehézkesek, robbanékonyak, és akik más kaliberűek, vagy követelőzőek.

Ezt nem lehet megtenni mindaddig, amíg nem folyik át rajtunk az Isten szeretete. Ismernünk kell Isten szeretetét ahhoz, hogy az Ő szeretete rajtunk keresztül áramoljon mások életébe.

Legyen szeretet minden cselekedetedben...

„Tegyetek mindent szeretetben” (Korinthusiakhoz írt 1. levél 16:14, TEV fordítás).

Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1 Kor. 16:14) Károli.

Pál apostol azt mondja, „Tegyetek mindent szeretetben” (Korinthusiakhoz írt 1. levél, 16:14 TEV fordítás).

Nem azt mondja, hogy néhány cselekedetetek legyen szeretetteljes, hanem minden, amit tesztek. Továbbá azt is mondja, „bármit teszek, ha nincs bennem szeretet, nincstelen vagyok” (Korinthusiakhoz írt 1. levél 13:3, MSG fordítás).

„És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból (1 Kor 13:3) Károli.

A lényeg tehát az, hogy bármilyen munkát lehet dicsőítésnek felfogni, ha az az Isten szeretetének modelljére épül; legyen az a szeretet kollégák, ügyfelek vagy vendégek felé kifejezve.

A következőképpen gondolj erre: az angol „career” (karrier) szó kétharmadát C-A-R-E (törődés) szó teszi ki. Az angol filantróp, John Ruskin egyszer azt mondta, „Amikor a szeretet és a szakértelem találkozik, abból mestermű fog születni.”

Szeretném tehát, hogy ha minden nap imádkoznál ezen a héten – akár otthon vagy az iskolában, a kertedben, vagy az irodádban, vagy bárhol, ahol dolgozol. Így imádkozz, „Atyám, ma a munkám végzése során téged akarlak dicsérni. Használni akarom a talentumaimat. Úgy akarom végezni a dolgomat, mintha neked dolgoznék, és ezt szeretettel akarom tenni.”

„Az Isten irgalmára kérlek titeket barátaim: Ajánljátok magatokat élő áldozatként Istennek, szenteljétek életeteket Isten szolgálatára, neki tetsző módon. Ez az igazi dicsőítés, amit áldozatként kell hoznotok elé” (Rómaiakhoz írt levél 12:1, TEV fordítás).

"Kérlek azért titeket atyám fiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket." (Róma. 12:1) Károli.



Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!