2021. április 5., hétfő

Napi remény...05.

Szolgáld JÉZUST mások szolgálata által!


"Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg." Mt 25:37-40.

Épp mielőtt Jézus meghalt volna a kereszten, azt mondta: "Szomjas vagyok" Ján 19:28. Ez a pillanat mutatja meg az Ő emberségét, hogy Jézus úgy volt Isten, hogy köztünk élt emberként.
A Biblia azt mondja, hogy a római katonák borecettel teli korsóban áztatott szivacsot emeltek fel Jézus ajkához. A savanyú bort a szomjúság enyhítésére szánták.

Nem szeretnéd vajon, hogy ott legyél, hogy vizet adhass Jézusnak a szomjúságára? Valójában valószínűleg kiváltságosnak és áldásnak tartottad volna, hogy ebben a pillanatban szolgáld őt.

De ez a pillanat már nagyon régen elmúlt, és így nem tudsz segíteni Jézusnak. Másrészt, segíthetsz Jézus nevében a körülötted lévőknek. Az emberek mindenfelé szomjasak lelkileg, célt és értelmet keresnek. Azt akarják tudni, hogy mit kell tenniük az életükkel, és hogy életüknek van-e bármilyen értelme.

Az embereknek tudniuk kell, hogy Jézus csillapíthatja a szomjukat, hogy ő az, amit keresnek, amikor egy dologról a másikra ugranak. Tudniuk kell, hogy ott van velük a depressziójukban, elutasítottságukban és kétségbeesésükben.

Jézus azt mondja, amikor másoknak szolgálsz, akkor őt szolgálod. Tehát, amikor valamit akarsz tenni Jézusért, keress a körülötted lévő emberekből rászorulókat. Jézus azt mondta: "Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg." Mt 25:37-40.

Amikor egy italt adsz valakinek, aki szomjas, azt Jézusnak adod. Ugyanez igaz, ha vezeted azokat, akik lelkileg szomjaznak Jézusra.

A cselekvő szeretet az, amikor kielégíted mások szomjúságát fizikai, érzelmi, vagy spirituális téren a kereszten szomjúságot érted elszenvedett Krisztus iránt érzett szeretetből. Az egyetlen módja, hogy szolgálj Istennek: más emberek szolgálata, és másoknak a megsegítése az Ő nevében.

Kik azok az emberek körülötted, akik lelkileg szomjasnak tűnnek? Kérd meg Istent, hogy mutassa meg neked, kik azok és hogy mi a legjobb módja annak, hogy elvezethesd őket Jézushoz.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Miért gondolod, hogy Isten azt akarja, hogy lelki igényeik mellett segíts az emberek fizikai igényeiben?
Hogyan néz ki valaki, aki lelkileg szomjas?
Amikor Jézusról beszélsz, akkor esetleg kezdhetsz olyannal, amit veled tett. Hogyan csillapította Jézus a szeretetre, életcélra és reményre vonatkozó szomjúságodat?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


szolgalat_1.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!