2021. április 16., péntek

Napi remény...16.

Koronavírus - mihez kezdjünk a félelmeinkkel?


Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy mi adhat valódi megoldást a koronavírus, vagy más dolgok okozta aggodalmainkra, szorongásunkra, és hogyan tudunk mindezekkel nyugodtabban szembenézni.

Sok ember életében a koronavírus terjedése elért egy olyan szintet, hogy már aggasztóvá vált számukra. A vírus egyre több országban jelenik meg, és egyre többen vesztik életüket miatta.

Persze az is lehet, hogy számodra más dolgok okoznak igazi aggodalmat. Napi szinten szembesülünk ugyanis olyan dolgokkal, amelyek mind okot adhatnak a szorongásra és stresszre.

A lista hosszú: terrorizmus, klímaváltozás, rasszizmus, háborúk, kormányzati döntések, szegénység, szexuális zaklatások, emberkereskedelem, természeti katasztrófák, anyagi gondok, betegségek, munkahelyi bizonytalanság, megterhelő kapcsolatok, függőségek, stb.

Még felsorolni is fájdalmas.

Manapság azonban nem csupán azokkal a dolgokkal szembesülünk, amelyek személyesen is érintenek bennünket. Az internet óta kitárult a világ, és tudomásunk lehet a világ legeldugottabb részeinek problémáiról is... a napnak minden percében.

A hírek szalagcímei táplálják a félelmet, az ember pedig ösztönösen arra fordít nagyobb figyelmet, ami aggodalommal tölti el.

Mégis, félelmeinket leginkább olyasvalami okozza, ami nagyon is személyes. Ami „odabent” megy végbe.

Arról a nyomasztó érzésről van szó, amikor rádöbbenünk, hogy nem vagyunk képesek befolyásolni a körülményeinket. Érezzük, hogy nincs hatalmunk az életünkben felbukkanó dolgok felett, és félünk, hogy váratlanul valami olyan történhet velünk, amit képtelenek vagyunk elkerülni vagy megváltoztatni.

Van arra egyáltalán esély, hogy ilyenkor is békességünk és nyugalmunk legyen? A válasz: igen, van.

Marilyn Adamson



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!