2021. április 11., vasárnap

Napi remény...11.

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot


“Ha pedig Isten Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból bennetek lakik, akkor aki Krisztus testét feltámasztotta a halálból, a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani, a bennetek lakó Szent Szellem jelenlétével” (Róm 8:11 GNT fordítás).

Isten soha nem ígérte meg, hogy az élet igazságos lesz, ugyanis egy megtört bolygón élünk. A Menny az a hely, ahol minden Isten szerint történik. Az élet itt a Földön nem így működik. De ami ezen a Földön történik, nem csak az az élet.

A Földön eltöltesz 60, 80 vagy lehet hogy 100 évet; az örökkévalóságban pedig billiónyit. Ha a hiteted Jézusba vetetted, akkor ahogy a Biblia mondja, az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a Mennyben.

Az egyik legfontosabb oka a keresztényeknek az örömre az, hogy Isten számukra örök életet adott!

A Biblia ezt ígéri: “Ha pedig Isten Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból bennetek lakik, akkor aki Krisztus testét feltámasztotta a halálból, a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani, a bennetek lakó Szent Szellem jelenlétével.” (Róm 8:11 GNT fordítás).

Az örökkévalóság csodálatos lesz. Milyen lesz a Menny? Újraegyesülsz azokkal, akiket szeretsz, jutalmakban részesülsz, megpihensz és olyan dolgokért leszel felelős, amiket szeretsz.

És az Korintusiakhoz írott első levél 15.fejezetének a 42. verse azt mondja, hogy bár a földi testünk porba hullik, de új testet kapunk, és örökké Istennel fog élni.

Isten azért teremtett téged, mert családot akar, és az örökkévalóságot a családjával akarja tölteni. Veled és velem akarja tölteni az örökkévalóságot! Ez az igazság valódi örömöt szerezhet neked.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Hogyan változtatja meg életmódodat az a tudat, hogy az örökkévalósághoz képest az élet rövid?
Mit gondolsz, hogy jelenleg miért élsz itt a Földön, ha Isten azt akarja, hogy a családja vele legyen a Mennyben?
Mit teszel céljaid eléréséért?


A Húsvét Ígérete: Nincs kárhoztatás azoknak, akik Krisztushoz tartoznak

Isten csodálatos örökkévalóságot készített a családjának a Mennyben; ám a Biblia azt mondja, hogy csupán úgy lehet a mennybe jutni, ha Istenben bízol, az Ő a Fiában, Jézus Krisztusban. Nem szerezheted meg Isten szeretetét és nem dolgozhatsz meg azért, hogy a Mennybe menj. A Biblia a következőt mondja: “Isten kegyelme tette lehetővé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka! Nem a jó cselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen.” (Efézus 2:8-9 NIV).

Ha még nem bíztál meg Jézusban és még nem követed őt, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a vonalat, és meghozod a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, akkor imádkozz eképpen:

“Atyám! Azt ígéred, hogy ha hiszek Jézusban, akkor megbocsáttatnak a bűneim. Kérem, hogy bocsásd meg bűneimet most. Tudom, hogy bűnös vagyok és hogy csupán csak te törölheted el az összes olyan dolgot, amit rosszul tettem.

Jézus Krisztus! Hiszem, hogy azért haltál meg hogy megfizess a bűneimért. Hiszem, hogy akkor feltámadtál, megtörted a sötétség hatalmát azért, hogy örök életem legyen veled a Mennyben. Köszönöm, hogy megváltottál engem és köszönöm, hogy nem kell megkeresnem, nem kell kiérdemelnem, és nem kell megdolgoznom az üdvösségemért. Csupán annyit kell tennem, hogy elfogadjam ezt; elfogadjam a tőled jövő kegyelmi ajándékot.

Hátat fordítok ma a bűneimnek és arra kérlek, hogy költözz a szívembe, és az életembe. Bízni és követni akarlak téged mint Uramat, és Megváltómat.

Az életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgállak. Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy megváltottál engem és köszönöm, hogy befogadtál engem a te családodba. A te nevedben imádkoztam. Ámen.”

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


20210421.jpg


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!