2021. április 13., kedd

Napi remény...13.

Ne hagyd, hogy a félelem megakadályozza Isten tervét!


„Az emberek véleményétől való félelem akadályoz; de az Istenbe vetett bizalom megvéd ettől.” Pél 29:25 The Message fordítás.

Ha valaki megpróbál valami nagyszerűt csinálni, egy bizonyos ponton szembesül az emberek rosszindulatával.

Amikor a Wright testvérek az első gépükkel megpróbáltak repülni, az emberek azt mondták nekik, hogy soha nem fog működni, mert az emberek nem tudnak repülni.

Amikor Mózes átvezette az izraelitákat a sivatagon, az emberek azért panaszkodtak: „Meg fogunk halni! Vissza akarunk menni Egyiptomba!”

Amikor John F. Kennedy azt mondta, hogy az Egyesült Államok embert küld a Holdra, sokan azt mondták, hogy ezt soha nem lehet megvalósítani.

Ha ezek az emberek hagyták volna, hogy a rosszindulatú emberek elbátortalanítsák őket, képzeljétek el, hol tartana ma a világ! Míg egyes rosszindulatú embereknek rosszak a terveik, nem minden ember rossz indulatú. Néhányan valóban azt akarják, ami a legjobb neked. Lehet, hogy még szeretnek is téged.

De ők nem istenek.

Tehát ne kezeld úgy a véleményüket, mint Isten véleményét.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek könyve 29:25-ben: „Az emberek véleménytől való félelem akadályoz; de az Istenbe vetett bizalom megvéd ettől.” The Message fordítás.

Egyeseket megbénít mások véleménye, és ezt észre sem veszik. Mások viszont szinte rabjává válnak a többiek jóváhagyásának.

De nézzük meg a Példabeszédek 29:25 egy másik fordítását: „Veszélyes azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad, de ha bízol az Úrban, akkor biztonságban vagy” GNT fordítás.

Más emberek véleménye elválaszthat Isten életedre vonatkozó céljától.

Amikor nagyobb figyelmet fordítasz mások véleményére, mint Istenére, akkor a játékban a pálya szélén maradsz, ahelyett, hogy a játékban maradnál. A saját félelmed börtönébe zárkózol be.

Ne hagyd, hogy ez megtörténjen.

Engedd el a félelmeidet, és bízz Isten jövőképében az életében. Ő a legnagyobb szurkolód. Azt akarja, hogy sikerüljön, és ezért munkálkodik az életedben, hogy így legyen.

Segítőkérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Láttad-e már, hogy egy rosszindulatú megakadályozza, hogy valaki kövesse az álmát?
Mikor volt olyan, hogy a rosszindulatúak félrevezettek, vagy majdnem eltérítettek a célodtól? Mit tanultál meg ebből?
Adott-e neked Isten olyan álmot vagy látást, amelyet félretettél a rosszindulatúak miatt? Hogyan kezdheted el követni Isten tervét ezen a héten?

Rick Warren

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!



rosszindulat_1.jpeg













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!