2021. április 19., hétfő

Napi remény...19.

Koronavírus - mihez kezdjünk a félelmeinkkel?

A tudomány rámutat a megoldásra...


Miután mintegy másfél éven keresztül nagyon komolyan utánajártam a témának, az Isten létezése melletti érvek túl erőssé váltak számomra ahhoz, hogy többé ne vegyek róluk tudomást. A tudomány volt az, ami meggyőzött engem Isten létezéséről.... például, hogy Földünk épp a megfelelő távolságra van a Naptól, vagy a víz tökéletes összetétele és tulajdonságai, az emberi szervezet felépítése, stb.

A rengeteg tudományos tény fényében az a feltételezés, hogy a világ egy véletlen folytán jött volna létre, abszurdnak tűnt.

Végül megszólítottam Istent. Behívtam az életembe, hogy onnantól kezdve része legyen neki, és elkezdődjön közöttünk egy kapcsolat.

Rájöttem, hogy mennyire igaz az, hogy „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, biztos segítség a nyomorúságban.”1
Békesség a félelmek közepette

Az, hogy tudjuk, Isten létezik és törődik velünk, alapvetően befolyásolja, mennyire vagyunk képesek megőrizni a békességünket mindenféle körülmények közepette. Ezt hadd fejtsem ki bővebben.

Képzeljünk el egy nyolcéves kisfiút, akit minden nap zaklatnak az osztálytársai. Elveszik az uzsonnáját, lökdösik, kigúnyolják. Megpróbál beszélni a csúfolódókkal, de hiába. Megpróbálja elkerülni őket, de nem sikerül. Megpróbál beszélni a tanárával is, de ez sem segít igazán.

Egy napon aztán egy idősebb srác az iskolából (aki sokkal nagyobb, mint a zaklatók) közbelép, és közli a csúfolódókkal, hogy ettől a perctől kezdve vége a kisfiú terrorizálásának. Ő pedig végre megnyugodhat. A zaklató természetesen továbbra is ott van, a kisfiú azonban elengedheti magát, mert tudja, hogy valaki, aki nagyobb nála, a gondját viseli.

Számunkra is elérhető az ilyen segítség: Isten nagyobb, mint bármelyik probléma, ami bennünket érhet, beleértve a most terjedő vírust. Ő alkotott bennünket, és szeretné a gondunkat viselni.

Marilyn Adamson

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!