2021. április 17., szombat

Napi remény...17.

Koronavírus - mihez kezdjünk a félelmeinkkel?
Békesség a koronavírus közepette...


Ebben a cikkben megoldást szeretnénk kínálni arra nézve, hogyan nézzünk békességgel szembe a koronavírus és más dolgok okozta félelmeinkkel.

Először azonban hadd szóljunk pár szót a gyógyszeres kezelésekről. Ha rendszeresen küzdesz szorongással, és ha a szorongásod depressziót illetve öngyilkos gondolatokat okoz, akkor feltétlenül orvoshoz kell fordulnod. Elképzelhető ugyanis, hogy a szervezetedben felborult a kémiai egyensúly, ami gyógyszeres kezelést igényel.

Ahogy a cukorbetegeknek segít az inzulin, úgy vannak különböző gyógyszerek, melyek abban segítenek, hogy az ember józanabbul és nyugodtabban tudjon szembenézni a félelmeivel. A gyógyszeres kezelések sok esetben nagyon hasznosnak bizonyulnak a szorongással küzdők számára.

Azonban az a tény, hogy az ember képes nyugodtan és racionálisan nézni egy helyzetet, csak része a megoldásnak. Segít ugyan, de valódi békességet nem ad.
Olyan, mint amikor valaki eltöri a lábát, és hogy ne fájjon annyira, nem használja. A pihentetés segít ugyan, de attól még törött lesz az a láb.

Ha arról jönnének hírek, hogy a koronavírus terjedése csökkenőben van, az ugyan csillapítaná a szorongásunkat, de annyi minden marad még, ami miatt aggódhatunk! Az élet tele van nehézségekkel.

Olyan belső, lelki békére van tehát szükségünk, ami tartós, és amiben megpihenhetnek a gondolataink és a szívünk, a nehéz helyzetek és problémák ellenére.

Marilyn Adamson

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!