2021. április 28., szerda

Napi remény...28.

Hol van Isten, amikor nagyon fáj?

Hol van Isten? Isten szeretete

Isten eljött a földre, hogy megmentsen minket. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.”

Isten ismeri azt a fájdalmat és szenvedést, amit ezen a világon átélünk. Jézus elhagyta az otthonának a biztonságát azért, hogy belépjen abba a durva környezetbe, ahol mi élünk. Jézus is elfáradt, megéhezett, megszomjazott, szembenézett mások vádjaival és családja/barátai kiközösítésével. De Jézus jóval többet is megtapasztalt, mint a mindennapi nehézségeket. Jézus, Isten Fia emberi formában, önként magára vette mindannyiunk bűneit és megfizette az értük járó halálbüntetést. „Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életet adta értünk.” Kínzáson és lassú, megalázó halálon ment keresztül, ahogy a kereszten fulladozott, hogy mi megbocsátást nyerjünk.

Jézus már előre elmondta másoknak, hogy megfeszítik. Azt mondta, hogy három nappal a halála után visszatér az életbe, hogy bebizonyítsa, hogy ő Isten. Nem azt mondta, hogy egy nap majd reinkarnálódik. (Ki tudhatná, hogy tényleg megtörtént-e?) Azt mondta, három nappal azután, hogy eltemetik, fizikailag élve megmutatkozik majd olyanok előtt, akik látták a keresztre feszítését. A harmadik napon Jézus sírját üresen találták, és később sokan tanúsították, hogy látták őt élve.

Most pedig örök életet ajánl nekünk. Nem érdemeltük ki ezt. Ajándék, amit Isten felkínál, és amit megkapunk, amikor azt kérjük, hogy lépjen be az életünkbe. „Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” Ha megbánjuk a bűneinket, és visszafordulunk Istenhez, akkor miénk lehet az örök élet ajándéka Jézus Krisztuson keresztül. Egyszerű: „Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” Be akar lépni az életünkbe.

Marilyn Adamson

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!