2017. augusztus 6., vasárnap

Hozzászólás a tanításhoz...IX.

Kedves Online Bilblia! 


Az evangélium hirdetésével kapcsolatban: Öt perc bizony kevés, de lehet elég is. Visszatérnénk ahhoz a kérdéskörhöz is, hogy mit tehetsz gyermekeidért. Az asszony számára, a tanítás nincs megengedve. Az evangélium hirdetése is, alapvetően tanítás. Az asszonyok számára a következő lehetőségek vannak: 1./ mint szent asszony taníthatja és tanítania is kell a fiatalabb asszonyokat arra, hogy szeressék a férjeiket és gyermekeiket. 2./ húsz év alatti gyermekeit hitben kell nevelnie és hitre kell nevelnie. 3./ az élete gyökeres megváltozásának bemutatása a gyakorlatban, tehát az életmódodban, életszemléletedben gondolkozásodban, döntéseidben, viselkedésedben, öltözködésedben stb. olyan változásnak kell bekövetkezni, (és ez be is következik!!!) hogy az másoknak „szemet szúrjon”, esetleg (örömöd láttán) megirigyeljék azt. 4./ az élete gyökeres megváltozásának oka iránt való érdeklődők felé az asszonynak joga és kötelessége is a szóbeli bizonyságtevés. 5./ imádkozhat és imádkoznia is kell. 6./ mondhatja az evangéliumot, prófétálhat, dicsőíthet és magasztalhat énekléssel asszony közösségben. Ahol már férfiak is vannak, ott hallgatnia kell, csendben kell lennie. Ilyen helyen csak úgy dicsőíthet és magasztalhat énekléssel, ha ezt más asszonyokkal együtt és egyszerre teszi. (Tehát kerülni kell a feltünést, a figyelem magára terelését.) Ennyi a lehetőséged. Minden egyéb a férfiak dolga. Gyermekeidet az imán kívül azzal segíted legjobban a megtérésre, ha kimagaslóan teljesítesz a 2./ pontban.

Néhány gondolat a szombatról.


Mi sem szombatot, sem vasárnapot nem különböztetünk meg más napoktól Egyetlen napot sem ünneplünk. A Teremtő Isten néhány ünnepnapot kijelölt a zsidó nép számára, ez kivétel nélkül az Őreá való emlékezésről szólt. A pogány népek számára nem jelölt ki semmiféle ünnepnapot, ezért a pogány népek kreáltak maguknak ilyeneket, erről olvashattál például a Karácsonyi tévelygések c. tanításunkban. Az idők előrehaladtával keveredtek a pogány ünnepek a zsidó ünnepekkel, nyilván torzított tartalommal, és hozzájuk csapódott még, a főleg történelmi évfordulókhoz tartozó számtalan ünnep. Ma ezeket ünnepli a környezetünk. De ha figyelmesen elolvastad a Gyülekezetről szóló 14. sz. tanításunkat, tudhatod, hogy az újjászületett keresztények nem zsidók és nem pogányok, hanem egy új nép. Ennek az új népnek nem kell megtartania sem a zsidó ünnepeket, sem a pogány ünnepeket (hiszen ők már nem is idevalósiak, ők már mennyei polgárok, itt csak jövevények!). Felénk az Úr Jézus Krisztus úgy rendelkezett, ha meg akarunk Róla emlékezni, akkor törjük meg a kenyeret, igyunk egy korty bort, mert ezzel cselekedjük meg (erősítjük meg) az Ő halálában fennálló Újszövetséget, és hirdetjük ezzel a halálát, amíg vissza nem jön.

A zsidó nép mindaddig törvény alatt lesz, amíg a nagy nyomorúság alatt végleg ki nem hal. Hiszen olvashattad már több helyen is, hogy minden zsidó ember elpusztul, amikor az Úr Jézus Krisztus megtisztítja Izráel fiait. Csak a megtértek (újjászületettek) egy része és a 144000 elpecsételt éli meg a dicsőséges visszajövetelt, viszont ők ekkor már nem zsidók, hanem egy új birodalom állampolgárai. Hogy a meg nem térteknek miért kell akkor imádkozniuk, hogy ne szombaton kelljen menekülniük? Mert bár meghalnak, de az általános feltámadáskor (az 1000 éves Békebirodalom után), mint zsidó embereknek kell számot adniuk, nem a hitükről, hanem a cselekedeteikről, a törvény megtartásáról, mint az ószövetségi zsidóknak. (Olvasd el többször!)

„… el nem múlik ez a nemzetség” Melyik?- kérdezed. Hát az Ábrahámtól származó zsidónép.
Vedd figyelembe, hogy amikor ezt mondja Jézus Krisztus, még a Római Birodalom idejében vagyunk. Azóta népek jöttek, népek tűntek el, de a zsidó nép, nemzedék, még „nem múlt el”. Jézus Krisztus azt ígérte tehát, hogy az elragadtatást is megéli ez a nép, de a megtisztításukat is, és a Messiásuk (Úr Jézus Krisztus) dicsőséges eljövetelét is, és helyreállításukat is megélik. Más nép nem rendelkezik ilyen ígérettel!

A késői eső Izráelre szóló prófécia. A nagy nyomorúság idején töltetik ki reájuk ez a késői eső, ezrek és ezrek térnek majd meg a zsidók közül, mivel olyan erővel fog kiáradni reájuk a Szentlélek. Jóel könyvében olvashatunk erről, ebből idéz Péter is az első Pünkösd alkalmával. Egy prófécia több alkalommal is bekövetkezhet, különféle fokon. Például Pünkösdkor ez a prófécia csak részlegesen teljesedett be, nem sötétült el a Nap, nem hullottak le a csillagok, stb. Tehát lesz még késői eső.

A hitetlen emberek gyermekeivel kapcsolatos kijelentés nincs a Bibliában. Találgatni pedig nem szeretnénk, jogunk sincs hozzá. Bízzuk ügyüket az Úr Jézus Krisztusra!

Azt írod, hogy azok sorsa érdekel, akik itt maradnak az elragadtatás után. Ezt megtalálod a 20. sz. tanításunkban, részletesen.

Nem Pál, hanem János írta, hogy boldogok „… kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat.” (Jel 1, 3) Mi sem értjük igazán, de arra gondolunk, hogy a különböző városok helyi gyülekezeteikhez címzett levelekben írott próféciákról és kijelentésekről, figyelmeztetésekről lehet itt szó.

Kedves Esther! A vízkeresztség az egyik legfontosabb dolog az ember életében. Nem véletlenül mutat példát ebben személyesen Jézus Krisztus is. Keresztelő Jánosnak mondja is, hogy „… így illik nékünk minden igazságot betöltenünk.” (Mt 3, 15) Itt az eredeti bibliában az igazság szó helyén olyan görög szó áll, ami jogrendet, alkotmányt fejez ki. Jézus azt mondja tehát Keresztelő Jánosnak, hogy. Meg kell, hogy keresztelj, mert ez benne van az alkotmányban! Ha te ezt nem tudtad, a tudatlanság idejét ugyan elnézi Isten, de sürgősen meg kell keresztelkedned! Kb. szerdán, vagy csütörtökön kerül fel a Weboldalunkra az a tanítás, ami ezt érinti, illetve néhány nap múlva egy másik, ami erről szól. (6-8 tanítással mindig előre dolgozunk) Ezeket még olvasd el figyelmesen, és utána segítünk abban is, amit esetleg nem értettél meg, illetve teszünk javaslatot arra, miként történjen a keresztelkedésed. Esther, az újjászületésnek ez feltétele! A Szentlélek kizárólag ekkor tölt be, ettől leszel „Krisztus lelkületű”. A Bibliában, az Apcselben legalább tíz-tizenöt keresztelkedési alkalom van megemlítve! A keresztelkedés nélküli keresztény csak úgymond saját erőből keresztény, nem vette az „erő”-t, ami a Szentlélek, így még arra sincs ereje, hogy a bűnnek ellenálljon… Addig már ne is Úrvacsorázz, mert hiteltelen vagy a szellemvilág szemében. Csak te tartod magad kereszténynek, de még nem vagy az. Mi, amikor megértettük az ide vonatkozó rendelkezéseket, Igéket, azonnal megkeresztelkedtünk. Ekkor változott meg az életünk, a személyiségünk, minden. Dicsőség az Úr Jézus Krisztusnak!

Gondoljuk, elfáradtál.


Szeretettel az Úr Jézus Krisztus nevében: a Szerk. 

Folytatás holnap

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!