2017. augusztus 28., hétfő

Hozzászólás a tanításhoz...XXXI.

Kedves szeretett Testvéreim!

Naponta el kéne gondolkodnunk a saját elhívásunkról, ezután meg is fogom tenni ... Miért? - azt nem tudom, nekem eszembe jutott az engedelmesség...

"Ha engedelmesen hallgattok parancsaimra, amelyeket ma parancsolok nektek, ha szeretni fogjátok Isteneteket, az Urat, ha teljes szívvel és teljes lélekkel szolgáljátok őt, akkor esőt adok földetekre a maga idejében, korai és késői esőt, és betakaríthatod a gabonádat, mustodat és olajadat. Adok füvet a meződre állataidnak, és te is ehetsz, és jóllakhatsz." --- Mózes ötödik könyve 11:13-15 

Hálaadással köszönöm meg a Teremtő Istennek! a Megváltó Úr Jézus Krisztusnak! a minden igazságra elvivő Szent Szellemnek! hogy elhívta e kedves Családot a mi tanításunkra... A Mindenható Isten! a Gyógyító Úr Jézus Krisztus és a tanító Szent szellem legyen Veletek! Ámen.


Szeretett Esther testvérnőnk az Úr Jézus Krisztusban!

Soraid mindenkor megmelengetik a szívünket. Az a gyermeki hit amely neked van, bizony értékesebb a színaranynál! Ha te azt is észrevetted, hogy az engedelmesség a gyenge pontod, akkor te azon ahogy ismerünk, bizony keményen munkálkodni is fogsz. És akkor hatalmas segítséget kapsz majd ehhez hitünk szerint az Úr Jézus Krisztustól az Ő Szelleme által. Tudod, hogy a mennyben új nevet kap mindegyikünk? (Jel 2, 17) Képzeld, ha az lesz a neved, hogy „ENGEDELMESSÉG”, vagy esetleg így: „ISTEN ENGEDELMES LEÁNYA”. Lenne mivel dicsekedned mások előtt, ugye? (Vicc.)

Szeretettel az Úr Jézus nevében: a Szerk.


Kedves Testvéreim a Krisztusban!

Ne haragudjatok, de mivel időszűkében vagyok csak gyors válaszra van időm, így lehet, hogy nem lesz túl részletes!

Szóval, ha pl. a 3000 Jeruzsálemi megtérő esetét az ó emberi szabad akarat döntéséből és nem Isten kiválasztó kegyelméből származtatod, akkor hova lett az eleve elrendelés? Mert ezek szerint Isten senkit nem rendelt el semmire, hanem kihirdette az általános kegyelmet, amely azé, aki akarja! Hová lett az igei kinyilatkoztatás? 'Annakokáért tehát nem azé, aki AKARJA, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené!

Testvéreim vegyetek példát a világban osztott kegyelemről, ott sem úgy működik, hogy kihirdetik: 'A kegyelem mindenkié, aki szabad akarattal elfogadja.' Nem az ó emberi szabad akarat tesz alkalmassá a kegyelem elfogadására! Miért nem?! Mert az bilincsekre van verve, rabja a bűnnek! 

"Titeket is megelevenített, akik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt, Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint a LEVEGŐBELI HATALMASSÁG FEJEDELME SZERINT, AMA LÉLEK SZERINT, MELY MOST AZ ENGEDETLENSÉG FIAIBAN MUNKÁLKODIK" Ef. 2:1-2

Drága Testvéreim, Isten az, aki megelevenít, nem az ó emberi szabad akarat választása!

"Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből." Fil.2:13

Ha Isten csak az üdvösségre rendeli el az embert, akkor hogyan jön létre a másik csoport?
Ha Isten eleve elrendeli az üdvözülőket, akkor ezzel eleve meghatározza a másik csoport tagállományát is!

Harmadik kategória nincsen!

Ha azt hirdeted testvérem, hogy egy keresztény bármit tehet, nem kárhozik el, akkor egy olyan hamis képet festesz az örök életről, amilyet sátán festett az édenben Éva számára: 'Bizony nem haltok meg...!'

Szíves figyelmedbe ajánlom Zsid. 10:26-39; 2.Pét. 2:1-22 részeket

Szeretettel, testvéretek a Krisztusban:
Csaba

Szeretett Csaba testvérünk az Úr Jézus Krisztusban!

Hozzászólásodra kiemeltük az eleve elrendelésről írott anyagunkból azt a részt, amelyben a visszaesőkkel foglalkoztunk. Úgy tűnik utólag, hogy e területen nem volt elég világosságunk. Újra átnézzük majd az erre vonatkozó Igéket. Lehet, hogy kegyelem orientáltságú szívünk felülírta a Szent Szellem csendes hangját? Köszönjük, hogy figyelmeztettél bennünket erre az elhajlásunkra!

A többiben még (egyelőre?) tartjuk magunkat az eredeti álláspontunkhoz. Nagyon nehéz egyeztetnünk levélben, mert rengetek érv (Ige) szól amellett, amit mi írtunk. Alapvetően az motiválja tanításunk lényegét, hogy Isten is azt akarja, hogy mindenki mindenütt térjen meg. És Jézus Krisztustól az apostolokig mindenki minden időben és mindenhol azt hirdeti, hogy meg kell térni. És nem így hirdeti: aki ki van választva (miből tudhatnák?) annak nem kell megtérni, a többiek meg ne pipiskedjenek, mert úgyis hiába, hiszen nincsenek kiválasztva (miből tudnák?)! Így ki lehetne hagyni a Bibliából a megtérésre hívogatást a Szellem és a Menyasszony munkájáig bezárólag!

„… az Úr… hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.” (2. Pét 3, 9) 

Kérünk, hogy te pedig ezeket mérlegeld! 

Szeretettel az Úr Jézus nevében: a Szerk.

Folytatás holnap

Isten gazdag áldása legyen az áhítatok olvasóin



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!