2017. augusztus 26., szombat

Hozzászólás a tanításhoz...XXIX

Kedves Testvéreim!  


Gyakran gondolkodom róla és hiányolom ezt az egységet a magam kicsi gyülekezetében....Isten akarata az, hogy Ő életre keljen minden képmásában. Hogy megismertesse teremtményeivel azt a szabadságot, mellyel csak Ő rendelkezik. Hogy felismertesse teremtményeivel, mi a jó és hasznos nekik, és ez nem más, mint a Teremtő akaratának betöltése. Ez pedig a szolgálat. A küldetés felelősségének felvállalása. A minden ember iránt érzett felelősség felvállalása. Egymás szolgálata, segítése szeretetben

" Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét." (Gandhi)

A Mindenható Isten! a Megváltó, Gyógyító Úr Jézus Krisztus! és a minden igazságra elvivő
Szent Szellem legyen Veletek! és minden Olvasóval! Szeretettel, Esther

Kedves Esther! 

Nagyon tetszett és nagyra értékeltük a keresztény egységről, pontosabban annak hiányáról írott gondolataidat. Szépen fogalmaztál, amikor Isten akaratáról írtál, hiszen Ő valóban azt akarja, hogy minden ember mindenütt térjen meg és eljusson az igazság teljes megismerésére. Látod, itt jön be az engedetlenség! Hiába akarja ezt Isten, és adta a megváltásért az életét az Úr Jézus Krisztus, ha az embereket ez egyáltalán nem érdekli. Egyszer mondtam egy fiatal lánykának, hogy „Te érted is meghalt az Úr Jézus Krisztus”, csak legyintve annyit mondott: „Ez már az Ő baja, én nem kértem Őt erre…” Bizony itt tartunk. Valamennyiünknek példát kell mutatnunk, kinek-kinek a saját szolgálatában, saját helyén, saját otthonában. Szépen kérünk téged is, hogy mutass példát MINDENBEN még családi körödben is. Kevés szó, több tett. A gyermekeidnek, vődnek, férjednek, templomba járó vasárnapi ismerőseidnek, de még a papnak is észre kell vennie előbb utóbb azt, hogy te az Úr Jézusé vagy. Benned a Szent Szellem munkálkodik, és lehet, hogy egy-egy dologra tegnap még így reagáltál, de mától már nem. Környezetednek meg kell irigyelnie a te benned lakó örömöt, békességet, kiegyensúlyozottságot!

Kérünk, hogy innentől különösen figyelj a beszédedre, hiszen ha nem is mondják, de figyelnek téged, és egyelőre még azért, hogy elbuktassanak, megtörjék a lendületedet, sőt, hogy kinevethessenek. Ha van időd, olvasd el a Nehémiás könyvét, mit összeágáltak és gúnyolódtak ellenfelei, amikor Jeruzsálem falait szándékozott újjáépíteni Nehémiás! Ahol a történetben a fal építéséről esik szó, próbáld behelyettesíteni magadban mindig a kereszténységedben való épüléseddel. De azt jegyezd meg, minél több támadást kapsz, annál biztosabb, hogy jó úton haladsz!

Kérünk, hogy végérvényesen dobd ki azokat a világi műveltséghez kötődő könyveidet, amiktől simán a pokolba jutottál volna. Vagy elaltattak, vagy becsaptak és félrevezettek, de amelyiket nem a Szent Szellem  ihlette, az mind szemét. Próbáld elfelejteni akár Petőfit is, Adyt, Gandhit, ezek, akik az emberek szemében magasztosak, Isten szemében mind utálatosak. Egyikük sem Istent szolgálta. Valamennyien a holtak hazájában remegnek, félve attól, hogy mikor szólítja elő őket az Úr Jézus Krisztus.

Bárcsak közelebb laknál! Mennyi mindenben tudnánk neked (is) segíteni!

Szeretettel az Úr Jézus nevében: a Szerk.

Fogadják sok szeretettel

Az alábbi videót fogadják tőlem sok szeretettel!
http://www.youtube.com/watch?v=hzE0c1DAYjg Ez sajnos már nem létező videó! jog védett!

Én e blog írója ezt ajánlom helyette: 
https://youtu.be/mocVVHzN37s?list=PL5CznKYgnTKjeKhB45gT4PobfuwvO6Wc2 
Másoljátok ki a keresőbe.

Ha már ismerik, elnézésüket kérem! A zavarásért úgyszint!
Tisztelettel és szeretettel: Cs. Zoli :-)

Kedves Zoli! 

Ismételt jelentkezésednek jobban örültünk szinte, mint a küldött videónak, pedig az is nagyon szép. Tartalmában és zenei anyagában, dallamvilágában, hangszerelésében egyaránt szépen kidolgozott dal. Örülünk neki, ha ilyeneket hallgatsz, pedig sokan a TANKCSAPDÁ-ra esküsznek :)

Hogy vagy Zoli testvérünk? Milyen témák foglalkoztatnak mostanában? Írhatnál újabb bírálatokat is a feltett anyagainkról, vagy írhatnál kedves dolgokat is, ha valami örömöt is tudtunk neked szerezni a közelmúltban feltett anyagainkkal. Ma is tettünk fel egy vitára alkalmas anyagot!

Mivel foglalkozol a hétköznapokban? Hol dolgozol, mit csinálsz? Ha érdekelnének ezek mellett esetleg a műszaki témák, hozzád még egy-két rajzot is el tudnánk juttatni. Én (a Szerk.) műszaki végzettségű vagyok, ha van szabadidőm, akkor a megújuló energiák hasznosítása területén „alkotok”. Van egy új találmányom, amely a vízfelszíni tengeráramlatokból kinyerhető olcsó villamos energia kitermeléséhez ad egyszerű technológiai megoldást. Stb.

Várjuk továbbra is leveleidet, az meg, hogy bármikor is zavarsz, vagy zavartál minket leveleddel, örökre felejtsd el! Téged még nem értesítettünk, de mi csak csüt-pént-szombat-vas tudunk levelet küldeni technikai okok miatt, kb május végéig. Ezt kalkuláld be légy szíves!

Sok szeretettel az Úr Jézus Krisztus nevében: a Szerk.

Folytatás holnap

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN AZ ÁHÍTATOK OLVASÓIN



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!