2017. augusztus 2., szerda

Hozzászólás a tanításhoz...V.

Kedves OnlineBiblia! 


Az Úr kegyelméből elolvastam a számomra soron kívül elküldött írást.

Bár azt be kell valljam, türelemre volt szükségem, hogy végig olvassam. Nem a hosszúság miatt, hanem a magyarázat miatt. De feltételezem Önök is e képpen voltak az általam küldöttekkel.

Mindkettőnknek meggyőződése a saját, Igei nézetünk.

Elismerésem az e tanításukba fektetett időért és energiáért! Ugyanakkor szomorúan olvastam a negatív hozzáállást a "másik nézetet" vallók iránt. Még szomorúbban, hogy csak olyan Igéket sorakoztattak fel, amit tudtak a saját nézetükhöz igazítani, s magyarázni.

Elég erőltetettnek érzem az Igének ezt a fajta "elemzését".

Egy pár megjegyzés, észrevétel:

1) Úgy vélik Isten igazságtalan lenne, ha Krisztus Testét (vagyis a Gyülekezetet) itt hagyná a bűnösök részére elrendelt ítélet idejére. Természetesen ezt én nem így látom, de az lenne a kérdésem, hogy akik az elragadtatást követően térnek majd meg állításuk szerint-, ők nem tagjai Krisztusnak; nem lesznek része az Eklézsiának? Miként képzeljük el helyüket a nyomorúságot követően?

2) Önök a 10 szűz példázatában azt is felfedezni vélik, hogy ők békésen, csendességben aludtak, minden külső negatív behatás, üldöztetésektől, nyomorúságoktól stb. mentesen... Ezzel is alátámasztva elméletüket, hogy a nyomorúságban nem lenne módjuk ilyen pihenésre. És ez így is van. Csakhogy a 10 szűz példázata szellemi elszenderedésről, alvásról beszél, míg a nagy nyomorúság fizikális jelenség, történés lesz! Sokkal szorosabb az összefüggés e kettő (nyomorúság és az alvás) között, mint azt gondolni vélik. Bizonyára nem délutáni szieszta gyanánt fognak pihengetni még az okos szüzek is, hanem a fáradtságtól, kimerültségtől, a látszólag hiábavaló, eredménytelen várakozástól.

Ha belegondolunk valóban fárasztó és leterhelő lesz az a 7,ill. három és féléves időszak a hívők számára, így nem csoda, hogy elszenderednek, s nem lesz bennük a szüntelen várakozás heve. El lesznek foglalva a megélhetéssel (hiszen vásárolni a bélyeg nélkül nem fognak tudni), egyéb gondokkal...
Ebben a példázatban mikor is jön a Vőlegény? Úgy hiszem semmi esetre sem alkonyat után, mielőtt beköszöntene a teljes sötétség; hanem akkor, mikor legnagyobb a sötétség éjfélkor!

3) Tizedik oldalon idézték a 2 Thessz 2, 1-3-at. Sajnálatos módon épp a lényeget nem idézték, ami az egészre világos és egyértelmű választ adott volna: "ne csaljon meg titeket senki semmiképpen..." és a lényeg itt következik: "mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia" A szövegkörnyezetet elolvasva kizártnak mondhatjuk, hogy ez CSAK az Úr napjára (vagyis az ítélet napjára) vonatkozna. Ugyanis itt nem két egymástól időben lényegesen eltérő eseményről van szó, legalábbis Pál apostol szerint!
Ehhez több kommentár részemről nem szükséges.

4) Állításuk szerint a jelenleg is féken tartó erő a Szent Szellem, ill. a Gyülekezet. Merthogy a Gyülekezetnek kell félretolatni, mielőtt az Antikrisztus hatalomra juthatna. Csakhogy a Gyülekezet nem félretolatni fog, hanem elragadtatni, kiragadtatni. Érezhető a különbség a két fogalom között. Nem egy, ha valamit félre tolok, ill. kiemelek, kiragadok valahonnan!

5) Idézték a Máté szerinti evangéliumból azt a részt, amikor az Úr figyelmezteti a tanítványokat, hogy imádkozzanak azért, hogy futásuk ne télen és ne szombaton legyen. Márk és Lukács nem ír szombatot, csak a telet említi meg. Bizonyára nem véletlen!

Legutóbb írtam még egy Igét, amit csalódásomra nem találtam meg az önök írásában. De akkor ismét beidézném:


 "Nagy hirtelen egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk" /1Kor 15, 52/

Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ez az Ige az elragadtatásról beszél.
Mikor? Az utolsó trombitaszóra!!! Mik ezek a trombiták? Szám szerint 7 trombitáról ír a Jelenések könyve, ami hét angyalnak adatik. Ez a hét angyal a földre mért csapásokat intézi a trombiták megszólaltatásával.

További részletességekbe menő fejtegetést nem szeretnék írni, úgy vélem az előzőekben már megtettem.

Teljes szívemből kérem az Úrtól, hogy mindannyian úgy állhassunk meg Előtte, mint hasznos és jó sáfárok, kik hűek maradtak mindhalálig!
Az Úr áldja és tartsa meg Önöket!

Testvéri tisztelettel és szeretettel: Zoltán

Folytatás holnap

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!