2017. január 21., szombat

Az első feltámadás...3.



A feltámadás sorrendjét is egyértelművé teszi a Biblia:

„Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus, azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetekekor.” (1 Kor 15, 23)

Az élők közül való elragadtatásnak – jól jegyezzük meg – csak azok az újjászületett, igaz keresztyének a részesei, akik átadták az életüket az Úr Jézusnak, rábízták magukat, hittek a Megváltónak, elfogadták, hogy jelképesen Ő a mózesi rézkígyó (4 Móz 21, 6-9), akire ha feltekintenek, életben maradnak, ha nem, akkor Isten ellen mutatják ki hitetlenségüket és bűneikben halnak meg. Tehát nem támadnak fel, nem ragadtatnak el azok, akik állandóan a templomban voltak, rózsaszirmokat hintettek, gyertyákat égettek, vagy szépen tudtak énekelni, de a szívük nem volt teljesen az Úré. Bizony nem támadnak fel, nem ragadtatnak el. Csak és kizárólag az Úr Jézus Krisztusba vetett hit (bizalom) az egyedüli mérce. Milyen vallásban is vagyunk mi? És milyen vallás felvételére buzdítunk téged? Semmilyenbe és semmilyenre. Mi azt mondjuk csupán neked, amit kétezer éve mondott valaki egy börtönőrnek:

 „… Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!” (Apcsel 16, 31)

Az elragadtatáskor előfordul majd, hogy ketten dolgoznak a mezőn, vagy ketten vannak valahol, és egyszercsak egyikük, eltűnik. Ott a ruhája, cipője, szerszáma, de ő nincs sehol. És lehet, hogy éppen beszélgettek. Kettőjük közt, látszólag, semmi különbség nem volt. Az Úr viszont ismerte őket! Egyikük az Övé volt, másikuk nem. Az egyik az Úr Jézus Krisztus szemében igaz volt, a másik bűnös. Az egyikre igényt tartott, másikukra nem. Vigyázz, vigyázz! Ennyin múlik, hogy saját döntésed alapján, üdvözülsz, vagy elkárhozol. Ennyin múlik, hogy a Teremtő és szerető Isteneddel éled-e boldogan, további, örök életedet, vagy Nélküle, az örök gyötrelem helyén. Ha még nem döntöttél, mielőbb dönts! Jusson eszedbe a rézkígyó! (4 Móz 21, 6-9) Élet vagy halál. Ne hagyd magad elaltatni, légy éber, figyelj, vigyázz! Jézus szavait idézzük:

„A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne, és nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is. Akkor ketten lesznek a mezőn, az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban, az egyik felvétetik, a másik otthagyatik.” (Mt 24, 37-41) 

Máshol ezzel egészíti ki az Ige:

„… azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban, az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.” (Luk 17, 34)

Az elragadtatással óriási sokkhatás éri azokat, akik itt maradtak. Pánik, félelem, kétségbeesés, bizonytalanság, és teljes értetlenség uralja majd őket. Elterjed a híre, hogy földönkívüliek támadták meg bolygónkat. A világ minden részén mozgósítják a hadseregeket. Bevetésre indulnak a katasztrófavédelmiek is, hiszen volt, hogy pilóták ragadtattak el, és a repülőgép vezető híján lezuhant, a vonat váltókezelő nélkül kisiklott, a háziasszony étele odaégett, meggyulladt a függöny, ég a ház. Mindenki keresi hozzátartozóját, futkosás, lefagyott kommunikációs rendszerek… Nem részletezzük tovább. És ez csupán jele és kezdete annak, hogy a Teremtő Isten fegyelmezni, számon kérni, ítélni, büntetni, lesújtani készül. Tudnunk kell, hogy a Biblia azt jelenti ki Róla, hogy Ő a szeretet. De azt is kijelenti, hogy Ő a Mindenható Isten, a világ Ura. A szeretet gyakorlása mellett, rendet is kell tartania birodalmában, ha a szükség úgy kívánja, esetenként fegyelmeznie is kell alattvalóit.

E tanításban nem részletezzük a további földi eseményeket, legyen most elég, vázlatosan csak ennyi: Isten mindaddig ítéleteivel sújtja a földet, amíg szeretett népe, a zsidó nép, vissza nem hívja, az általa, egykoron megvetett, és megöletett Messiását, az Úr Jézus Krisztust. Népe hívására, pedig, kétezer éves várakozás után, Urunk, nagyhatalommal és dicsőséggel visszajön, és megalapítja a földön az úgynevezett Békebirodalmat, melyben az emberek békességben élnek Istennel, és békességben élnek egymással.

Azt kérdezed, mikor lesz az elragadtatás? Mi azt válaszoljuk neked erre: lehet, hogy még ma. Hiszen minden megtörtént már a Biblia szerint, aminek az elragadtatás előtt meg kellett történnie.

Engedj meg még egy kis történetet! Egy recepciós naponta tessékelte ki a szállodából azt az idős, egyszerűen öltözött embert, aki a vendégeknek vég nélkül át akarta adni a szálloda egyszerűsített, vázlatos tervrajzát. Természetesen nem kellett senkinek. Többen ki is nevették őt. Emberünk, néhány nap múlva, két sarokkal odébb, a falnak támaszkodva, üresen meredt maga elé. Nagyon szomorú volt, ugyanis az éjszaka porig égett a szálló. Sajnos bennégtek a vendégek is, mert a katasztrófa idején nem találták meg a vészkijáratot. Pedig a vázlatrajz szerint, több is volt belőle.

Mi, ezt a tanítást szerettük volna átadni neked. Ha ismered a menekülő útvonalat, vedd úgy, hogy átismételted velünk. Ha viszont nem ismered, hogy meg ne égj, mint a szálloda vendégei, tanulmányozd ezt a tanítást is, és dönts bölcsen, életed felől! Térj meg!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!