2017. április 28., péntek

Az ember klónozása…3.



A napokban találtunk egy témánkba illeszkedő, fejtegetésünk megerősítésére is szolgáló írást az Interneten, szerzője csak annyit árult el magáról, hogy „a szerző teológus”. Írásának címe: Klónozni akarják Jézust. A továbbiakban ebből a cikkből közlünk részleteket.

„Kaliforniában az elmúlt időben különös kezdeményezés történt… A The Second Coming Project (A Második Eljövetel Project) nonprofit szervezet nem kevesebbet tűzött ki célul magának, mint Jézus Krisztusnak a klónozását…

Ennek megvalósítását úgy képzelik el, hogy az egyház által megőrzött relikviák egyikéből, például a torinói halotti lepelből egy romlatlan sejtet nyernének, majd abból – a skóciai Roslin Intézetben kifejlesztett klónozási technológia felhasználásával – DNS-t vonnának ki… Tételezzük fel, hogy sikerrel járhatna egy ilyen eljárás (amely egyelőre még kétséges). Ezzel a dolgunk nem lett könnyebb… Lehet-e tudniillik egy ember szellemét klónozás által reprodukálni? A klónozott Jézus, tekinthető-e ugyanannak a személynek, mint aki kétezer évvel ezelőtt járt a földön, vagy egy másik ember, afféle ikertestvére lenne csak?…

Amíg az európai filozófia és az abból kinőtt pszichológia az embert általában test és lélek dualizmusában (kettősségében) gondolja el, addig a Biblia szerint az ember alapvetően három fő részből áll: szellem, lélek és test. A Szentírás szerint azonban az ember szelleme – a mai közfelfogással ellentétben – nem azonos az értelmi képességgel, az intellektussal, hanem az Isten természetével azonos alkotórészünket jelenti. A Biblia álláspontja az, hogy az ember szelleme nincs elválaszthatatlanul hozzárendelve a testéhez, és a test reprodukálásával nem adható át, hanem egyedi része az embernek, amely Istennek van alárendelve, és maga Isten helyezi be az ember testébe… A Biblia szemlélete szerint tehát az ember szelleme egyedi… semmilyen módon nem reprodukálható. Egy elhunyt személy esetében a halál pillanatában elhagyja a testet (Préd 12, 9), tehát halottból nem klónozható, de élő személy klónozása esetén sem vihető át az új egyedbe, mivel egyedi és mivel nem a test anyagi „állományához” (tehát nem a génekhez) kötődik. Ehhez a szemlélethez képest Jézus klónozásának a szándéka mélyen materialista, testközpontú felfogásra utal… A klónozott ember tehát a legtöbb teológus szerint szükségképpen szellem nélküli ember lenne…

A klónozott Jézus eszerint egy „másik Jézus”, egy szellem nélküli… Isten akaratán kívül keletkezett személy lenne, aki nem azonos Jézussal… leginkább a bibliai Antikrisztus… Ez természetesen csupán egy végletekig kiélezett feltételezés, de arra talán alkalmas, hogy megmutassa, milyen távol áll a Bibliától a klónozók „Jézusa”.

Hogy a The Second Coming Project… Jézusa nem azonos a Bibliáéval, ezt más is mutatja. Az ő „Jézusukkal” az a legnagyobb probléma, hogy meghalt, de nem támadt fel a halálból, ezért aztán klónozás által kénytelenek reprodukálni. Ők tehát nem hisznek Jézus testben történt feltámadásában… Ezzel szemben az Újszövetség legalapvetőbb kijelentése éppen az, hogy Jézus Krisztus testben feltámadt a halálból, majd felment a Mennybe, ahol most is él… Amikor pedig majd sor kerül a második eljövetelére, a keresztény hit szerint ugyanaz a személy, ugyanabban a testben, az a Jézus Krisztus fog visszajönni, aki egy időre elhagyta a Földet, és átmenetileg a Mennyben tartózkodik. Zakariás próféta és János Jelenéseinek könyve szerint Jézus a második eljövetelekor hordozni fogja magán az azonosító jeleket, a szögek ütötte sebhelyeket is, amelyek minden kétséget eloszlatnak majd kilétével kapcsolatban… (Zak 12, 10).

Jézus pontosan arra figyelmeztette tanítványait, hogy ha valaki „azokban a napokban” azt mondja majd nekik: „Itt van a Krisztus a szobában”, vagy azt: „Ott van a Krisztus a pusztában”, ne higgyék el, és ne kövessék, mert az ő visszajövetele az egész Földön összetéveszthetetlenül megtapasztalható, mindenki számára egyértelmű, egyedülálló esemény lesz: „Mert amiképpen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugatig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.” (Mt 24, 27)”

Mint láthatod félelmetes dolgok vannak készülőben. Ezekből is érzékelheted, hogy az emberiség ideje a végidők felé tart. Egyre inkább karnyújtásnyi közelségbe kerül az elragadtatásunk időpontja, hiszen ha Sátán ennyire sürgetőnek tartja, hogy a bűn emberét „előállíttassa”, akkor nekünk bizony már készen kell állnunk, hiszen a vonatkozó kijelentések szerint ezt a bűn emberét, tehát az Antikrisztust mi már nem látjuk meg. Mikor ő uralkodóként, a Világállam királyaként lép fel a történelem színpadára, mi már nem e Földön élünk, hiszen az Antikrisztus csak azután lép nyíltan színre, miután mi, a Gyülekezet már félretolattunk az útból, azaz megtörtént az elragadtatás. (2. Thessz 2, 7-8)

Belegondolni is rossz, milyen időket kell majd azoknak átélniük, akik akkor élnek itt a Földön. Képzeld el, milyen zavarodottság és megosztottság lesz ezen a földön az után, hogy ez a klónozott Jézus kerül hatalomra! Sokan valóban úgy tartják majd, hogy ő a valódi Jézus és hódolattal veszik körül. (Hiszen maga a Biblia írja, hogy ez az Úr Jézus Krisztus visszajövetelekor hatalmon lévő uralkodót többek között éppen az jellemzi, hogy volt, nincs és előjön. /Jel 17, 8/) Mások állítani fogják, hogy márpedig nem ő az igazi, mert az igazi feltámadt, és ez nem az. Hogy klón, az valószínűleg nem lesz titok, de hogy jellemében, feddhetetlenségében, szellemében is valóban az egykor élt személy-e, arról már megoszlanak majd a vélemények. Ellenzőit cselekedeteivel, csodáival igyekszik meggyőzni Sátán. Ez a klónozott Jézus eleinte béke jobbot nyújt mindenkinek, elhozza a (hamis!) békét Izráelnek is. Felépítteti a jeruzsálemi templomot (Isten templomát) és valódi istenként ül be a templomba (hiszen „isten fia”), illetve imádtatja magát. (2. Thessz 2, 4)

Úgy gondoljuk, a nagy nyomorúság időszaka történései jól követhetőek a Bibliában, tehát itt nem részletezzük most. Lássuk, hogyan végződik, melyik az az esemény, amelyik végképp véget vet a nagy nyomorúságnak és Sátán tündöklésének azáltal, hogy leleplezi e világ fejedelmének galád szándékait és megtévesztő tetteit!

„Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.”(Mt 24, 27)

Nem olyan régen a TV egyik reggeli műsorában egy klónozás kutatásával foglalkozó magyar orvosprofesszornak tették fel azt a kérdést, hogy előfordulhat-e az az abszurd eset, amikor egyszercsak szembetalálkozunk „önmagunkkal” az utcán? Határozott igennel válaszolt a riporter kérdésére.

Képzeld el azt a helyzetet, amikor az Úr Jézus Krisztus dicsőséges visszajövetelekor szembetalálkozik az Ővele szemre megtévesztésig azonos kinézetű Antikrisztussal! A egyikük az Isten Fia, a másikuk az ördög fia. És ott lesz mindkettőnek a tábora is! Az Úr Jézus Krisztus és mi mindent értünk majd, de képzeld el a klónozott Jézus híveit. A félelem és a döbbenet, az értetlenség és a rászedettség érzése pörölyként csap majd rájuk. Szemük láttára pusztítja el az Úr Jézus Krisztus saját „istenüket” (2. Thessz 2, 8b-12), és jobb sorsra ők sem számíthatnak. Ekkor pecsételődik meg Sátán sorsa is. (Jel 20, 1-3)


Hogy minden pontosan így történik-e azt teljes biztonsággal nem állíthatjuk. De jelenlegi ismereteink, a napi események és a figyelemmel kísért folyamatok ma leginkább ezt valószínűsítik. Hogy időközben teremtő Istenünk melyik ponton és milyen mértékben avatkozik be Sátán ármánykodásaiba, előre nem tudhatjuk. Amit viszont teljes bizonyossággal tudhatunk és kijelenthetünk az így szól: „Maran atha.” (A mi Urunk jön.) (1 Kor 16, 22)

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!