2017. július 22., szombat

Chromium: teszt...1.




Amikor tanításunk címét leírtuk, sokat gondolkoztunk azon, hogy vajon megfelelően határoztuk-e meg a Cromiumot, amikor azt állítottuk róla, hogy „teszt”. Esetleg találóbb lett volna azt írni róla, hogy „zsákbamacska”. Mert ugyanis mindkettő. A Chromium: teszt az ördög kezében, vagy mondhatjuk úgy is, hogy az ördög részéről, viszont kifejezetten egy „zsákbamacska” az emberiség számára. Annyi tapasztalatunk már van, hogy tudjuk, bármit hozunk kapcsolatba az ördöggel, az már sejteti, hogy a dologban valami nem tiszta, óvatosan és körültekintően kell közelíteni hozzá, hamar valami álnoksággal, félrevezetéssel találhatjuk szemben magunkat, és ha nem figyelünk, bizonyára pórul is járunk valamilyen szinten. Legjobb, ha nem titkolózunk tovább, és mindenki számára közérthetően leírjuk, hogy a Chromium valójában nem más, mint a világ első, felhőn alapuló számítógépes, új operációs rendszere. Azért írtuk le ezt ilyen egyértelműen, hogy végre érthető és világos legyen a dolog mindenki számára. De vajon az lett-e? Egyáltalán szükséged van-e erre az információra? Kell tudnod, hogy mi az a Chromium? Van szó erről a Bibliában?

Mielőtt bárki tovább lapozna, kérjük, ne tegye, azt azonban előre jelezzük, hogy egy szokványostól eltérő, rendhagyó tanítás következik. Természetesen az új Chromiumról fog szólni (amely annyira új, hogy létezéséről még a legbeavatottabbak is csak napokkal ezelőtt szerezhettek tudomást), viszont a továbbiakban már nem olyan elriasztó és rejtélyes módon, mint ahogyan ahhoz az első mondatainkban hozzákezdtünk. Tanításunk – amelyet elolvasásra ajánlunk mindenki számára –, figyelemfelkeltés céljából íródott. Egy félelmetes és végzetes bibliai prófécia beteljesülésének közeledtéről ad hírt annak érdekében, hogy mind többen beláthassák – tényekkel alátámasztottan is –, milyen közel vannak hozzánk a végidők.

Néhány gondolat a „teszt” és a „zsákbamacska” szóról illetve szólásról, ha már ezt az új számítógépes operációs rendszert, a Chromiumot ezekkel jellemeztük.

Véleményünk szerint a „teszt” szó annyira közismert, hogy jelentése különösebb magyarázatot nem igényel. A „teszt” annyi, mint próba. Ha kipróbálunk egy új cipőt, autót, vagy egy újfajta eljárást vagy rendszert, akkor azt mondjuk, hogy „leteszteljük”, röviden: teszteljük. A Chromium – mint írtuk – egy újfajta számítógépes rendszer, egy újfajta informatikai rendszer, amelyet Sátán arra fog használni, hogy ezzel is tesztelje, kipróbálja, kipróbálhassa az informatika korába és egyben valóban a végidők korszakába lépett emberiséget. Szellemi látásunkkal úgy látjuk, hogy első lépésként a Chromiumot használja majd fel arra, hogy végleg meggyőződhessen a most élő generáció butaságáról, bizonyos erkölcsi-etikai gyengeségeiről, hogy azután a bukás legkisebb kockázata nélkül tehesse meg további lépéseit. Nem állítjuk, hogy a Chromium ilyen célra lett a fejlesztők eredeti szándékai szerint létrehozva (bár a démonikus hatás, mint a klónozás esetében is nem kizárt, sőt…), azt viszont egyértelműen ki merjük jelenteni, hogy pályafutása elején – Sátán kezében – kifejezetten ilyen célokat fog szolgálni. (Jelentősége a későbbiekben tovább növekszik majd, nyilván ennek ismertetésére is kitérünk írásunk további részében.)

A magyar „zsákbamacska” szólás a maga nemében, bár nálunk még a legfiatalabb korosztály körében is közismert mégis, egyedülálló szólás a világon. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint (elvont értelemében) valami előre nem látható, rejtett célú dolgot jelöl. Olyan előre nem látható rejtett célút, aminek a kimenetele abszolút bizonytalan. A szó eredetét a középkorban kereshetjük, amikor a kismalacokat zsákban vitték eladni. A szélhámosok kismalac helyett gyakran egy jól fejlett macskát kötöttek a zsákba, s úgy tettek, mintha egy kismalac kapálózna a zsák mélyén. Amikor a vevő esetleg meg akarta nézni, arra hivatkoztak, hogy igen fürge, esetleg elszaladhat. Ha valamely ok miatt a titok mégis lelepleződött a helyszínen, a szélhámost bizony alaposan helybenhagyták. A trükk nyomán az idő előrehaladtával, a nyelv folyamatos változása következtében több szólás-változat is született, ilyen például a „nem árulok zsákbamacskát”, azaz nincs rejtett szándékom, vagy a „ne vegyünk zsákbamacskát”, azaz ne vásároljunk látatlanban, vagy ne vállalkozzunk bizonytalan kimenetelű dolgokra. Amikor bevezetőnkben a Chromiumot zsákbamacskának írtuk, azt azért tettük, mert a Chromium – mint láthatjuk majd – bizony hordozza ennek a szólásnak valamennyi jellemzőjét. Szellemi látásunk szerint a Chromium amellett, hogy egy hatalmas lehetőség az ördög kezében, az emberiség számára bizony egy rejtett célú, előre át nem látható, bizonytalan kimenetelű zsákbamacska. Méghozzá olyan, amelyet annak ellenére megvesz, megvásárol, magáévá tesz majd a kor emberisége, hogy felnyitná annak a bizonyos zsáknak a száját, és meggyőződne annak tartalmáról. Újra istentelenül, tehát bölcsesség nélkül kizárólag a pillanatnyi előnyökre tekintve dönt, és amikorra felocsúdik – már késő lesz. Döbbenten tapasztalja majd, hogy a megvett áru már nem csupán zsákbamacska volt, hanem egyben az ördögnek egy olyan újabb csapdája, kelepcéje, amibe ugyan önként, de végzetes módon újra belesétált. Visszalépésre viszont már nincs mód. No, de ne siessünk ennyire előre! Egyelőre elégedjünk meg azzal az ismeretünkkel, hogy a Chromium nem más, mint valamiféle új elveken alapuló rendszer a számítógépek világában. (Szaknyelven: a Chromium a világ első, felhőn alapuló számítógépes, új operációs rendszere.)

Folytatás holnap

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!