2017. július 23., vasárnap

Chromium: teszt…2.



Lapozzunk bele a Jelenések könyvébe, és olvassunk el néhány Igeverset a 13. részből!

„És láték egy fenevadat feljőni a tengerből… és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagy hatalmat… csodálván, az egész föld követé a fenevadat. És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat… És adaték néki… nagy hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig. Megnyitá azért az ő száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az ő nevét és az ő sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak. Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen. Annakokáért imádják őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe… e világ alapítása óta.” (Jel 13, 1-8)

Keresztény körökben jól ismert, hogy az emberiség történetében, lesz egy olyan – reményeink szerint a közeljövőben bekövetkező – drámai esemény, amelynek során az Úr Jézus Krisztus eljön a mennyből (és anélkül, hogy a lábát a földre tenné) feltámasztja sírjaikból mindazokat, akik egykori földi életük során Őbenne hittek. Ezek a feltámasztott halottak régi testük helyett egy új, örökkévaló mennyei testet kapnak. Ezzel egy időben – a világ számára további döbbenetként – mi, akik (élő szentekként, újjászületett, megigazult) keresztényekként ebben az időben élünk (a feltámadott halottakhoz hasonlóan) szintén örökkévaló mennyei testet kapunk, mégpedig a jelenlegi testünk egy szempillantás alatt történő átváltoztatásával. Ezt követően a sírjaikból feltámasztottakkal együtt eltávozunk, felvétetünk a földről, hogy a levegőégben találkozzunk az elénk jött, és mindezeket velünk megcselekvő Megváltó Istenünkkel, az Úr Jézus Krisztussal, hogy azután valamennyien együtt menjünk a mennyei Atyához. Ezt az eseménysort nevezi a Biblia elragadtatásnak, ekkor távozik el a földről a Krisztus Testének nevezett Gyülekezet.

Az elragadtatással óriási sokkhatás éri majd azokat, akik ennek nem részesei, és itt maradtak a földön. Pánik, félelem, kétségbeesés, bizonytalanság és teljes értetlenség uralja majd őket. Ezeket a hit nélküli (istentelen) itt maradtakat Isten a továbbiakban kiszolgáltatja saját bűnös vágyaiknak és kívánságaiknak. Éljenek és tévelyegjenek most már akaratuknak megfelelően Isten gondoskodása és szeretete nélkül, megbomlott elmével, degenerált erkölcsi normáik szerint. Ha eddig nem hittek az igazságban, hát hagy szüreteljék a hazugság gyümölcseit.

„És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak; Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.” (2 Thessz 2, 11-12)

A bibliai próféciák szerint ekkor lép elő nyíltan, a „népek tengeréből” egy fenevadként jegyzett olyan emberi birodalom, egy ember-kormányozta (valaha is létező legistentelenebb és leggonoszabb) királyság, élén a bűn emberével a Fenevaddal (Antikrisztussal), akinek az erejét, lelkét (és várhatóan a szellemét is) maga Sátán, a hazugság atyja adja.

„… eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, a kik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.” (2 Thessz 2, 9-10) 

Habár a Fenevad (Antikrisztus) csak és kizárólag a Gyülekezet elragadtatása után léphet nyíltan a történelem színpadára, tudnunk kell, hogy birodalma viszont már napjainkban is teljes gőzerővel épül, csaknem kész.

A Biblia világos kijelentést ad arról, hogy a Fenevad (Antikrisztus) mindössze hét évig uralkodhat majd. Ez alatt a hét év alatt viszont – mint írtuk: Sátán (háttérből való hathatós támogatásával és irányításával) – hatalmas, szinte elkápráztató dolgokat visz végbe. (Hazugsággal, csalással, megtévesztéssel.) Meg kell tudni magyaráznia az elragadtatást, el kell oszlatnia az ebből származó félelmet, sőt totális Istentagadással ki kell ölni az emberekből az Istentudatot. Békét kell teremtenie, vagy hazudnia az egész földön. Fel kell számolnia a háborús övezeteket, a regionális ellentéteket (például az izraeli-palesztin konfliktust), de véget kell vetnie a terrorizmusnak is. Biztosítania kell, vagy hazudnia a világméretű gazdasági fellendülést, a globális jólétet, kiutat kell találnia a világméretű energiaválságból, el kell tudnia simítani az egyes vallások közötti konfliktusokat, és sorolhatnánk. Minderre, összesen hét év áll rendelkezésére.

Belátható, hogy ez a lelkületében Sátán-vezette jövendőbeli birodalom egy kizárólag hazugságon és megtévesztésen alapuló olyan gonosz emberi birodalom lesz, amely gazdasági, pénzügyi, katonai erejével az egész világon uralkodik majd, mintegy fogságban tartva, terrorizálva és totálisan kizsákmányolva azt. Olyan diktatórikus birodalom lesz, amelynek kíméletlen, embertelen döntései mindenkire kihatnak, és globális intézkedései kötelező érvényűek lesznek. Tekintve, hogy a Fenevad (Antikrisztus) az ördög erejével és erkölcsi értékrendjével uralkodik, így Istennel kimondottan ellenséges viszonyban áll majd

„… a bűn embere, a veszedelemnek fia, a ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” (2 Thessz 2, 3-4) 

A Biblia szerint a hatalom gyakorlásában nagy segítségére lesz a Fenevadnak (Antikrisztusnak) egy Hamis (csodák megtételére is képes, szintén sátáni indíttatású) próféta, aki – minden valószínűség szerint – egy Dán törzséből származó zsidó ember lesz.

„Azután láték más fenevadat feljőni a földből… úgy szól vala, mint a sárkány; És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat… És nagy jeleket tesz… És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét… És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek. Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.” (Jel 13, 11-17) 

 Folytatás holnap

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek kedves látogatóm, érezd magad jól, és tanulj és épülj az olvasottakból: Jézus szeret téged!